Зупинка «Локомотива»

24.02.2012

Пертурбації в змагальному графіку харківського «Локомотива» підтверджують бажання керівництва команди якнайкраще виступити в єврокубку. Команда долучиться до першості України лише на другому етапі, а доти — здобуває додатковий досвід у вищому за рівнем відкритому чемпіонаті Росії. Щоправда, це не допомогло «залізничникам» взяти з наскоку Кубок ЄКВ. Натомість у Кубку виклику підопічні Юрія Філіппова стартували досить впевнено. На стартовому етапі харків’яни розгромили швейцарський «Амрісвіл», а в 1/8 фіналу впевнено розібралися з турецьким «Галатасараєм». Як розповідав «УМ» капітан «Локо» Володимир Татаринцев, єврокубкове завдання–мінімум для команди на сезон — «фінал чотирьох» КВ. Відтак останньою перепоною на шляху до окресленої мети стала «Варшавська політехніка».

Колектив Радослава Панаса — дебютант міжнародних змагань, і участь у чвертьфіналі третього за рангом клубного турніру Європи для польських «студентів» вочевидь уже непоганий результат. Але апетит приходить під час їди. І, схоже, п’ята команда польської плюс–ліги добряче зголодніла, бо таки проковтнула українського чемпіона позавчора в першому чвертьфінальному матчі — 3:1.

Практично в кожному сеті точилася відчайдушна боротьба. Фортуна допомогла господарям виграти першу партію (для цього знадобилося грати «ніздря в ніздрю» до 31 очка), тоді як друга — залишилася за українським клубом. У третьому сеті, знов «понаднормовому», нерви виявилися міцнішими у поляків, і вони вже на куражі дотиснули слобожанців й у наступній партії. Загалом, ключем до успіху господарів стали гарматні подачі. Найрезультативнішим у складі «Політехніки» став Павел Миколайчик, який набрав 27 пунктів і таким чином «організував» першу поразку «Локо» в Кубку виклику–2011/12.

 

ТАБЛО

Кубок виклику. 1/4 фіналу (перший матч). Чоловіки. «Варшавська політехніка» (Польща) — «Локомотив» (Україна) — 3:1 (31:29, 20:25, 27:25, 25:19).