«21» — щасливе число

23.02.2012
«21» — щасливе число

Британській співачці Адель Едкінс скоро доведеться відвести під нагороди окрему кімнату — призові статуетки на неї так і сиплються. От і з церемонії вручення головної музичної премії Об’єднаного Королівства — Brit Awards, — що відбулася в Лондоні позавчора ввечері, 23–річна поп–соул–зірка повернулася з двома відзнаками. Адель, яка загалом номінувалася у трьох категоріях, відзначили за найкращий альбом року (із назвою «21») та як найкращу виконавицю.

Дві статуетки дісталися й молодому авторові та виконавцю Едові Ширану. 17 лютого йому виповнився 21 рік. Музикант, який працює одразу в кількох жанрах (акустична, фолк–музика та хіп–хоп), був номінований у чотирьох категоріях, отримавши нагороди за «Прорив року» та як найкращий британський виконавець.

Найкращим британським синглом журі Brit Awards назвало пісню What Makes You Beautiful гурту One Direction, а в номінації «Найкращий гурт» тріумфували «Колдплей».

Бруно Марс і Ріанна отримали нагороди як найкращі іноземні співак і співачка, а серед груп у відповідній категорії перемогу здобули американські рокери Foo Fighters. «Міжнародним проривом року» визнано американку Лану Дель Рей, яку британська преса називає улюбленою виконавицею прем’єр–міністра Об’єднаного Королівства Девіда Камерона.