Увага на талію!

22.02.2012
Увага на талію!

Модель із колекції Пам Хогг. (Фото Рейтер.)

Увага світових модників та модниць перемістилася з Америки до Європи: після Нью–Йорка марафон тижнів моди прет–а–порте сезону осінь–зима–2012/2013 стартував у Лондоні. Чи не найбільше знаменитостей на Лондонському тижні моди привабив показ колекції Burberry, яку креативний директор компанії Крістофер Бейлі назвав «Місто і поле». Натякаючи на взаємопроникнення колись двох таких несхожих «культур», Крістофер поєднав «міщанські» силуети — вузькі спідниці, приталені костюми й тренчі — з «простакуватими» рюшами та воланами, поясами–бантиками, светрами з наївною вишивкою тощо. Наприкінці шоу моделі розкрили парасольки й гуртом продефілювали під «дощем», супроводжуваним громом та блискавками.

Сара Бертон, яка після самогубства Александра Маккуїна продовжує його справу, теж вирішила нагадати шанувальникам моди про осінь: моделі ходили по подіуму, всипаному пожовклим сухим листям. Уперше на Тижні моди презентували другу лінію бренду — McQ, і дебют виявився вельми успішним. Надавши цій «простішій» торговій марці трохи лоску «откутюрного» Маккуїна, Сара створила вишукані, але при цьому цілком «носибельні» речі в стилі ретро: підкреслена поясом талія (врахуйте — це тренд наступного холодного сезону!), пишні спідниці кльош, високі чоботи…

Інші учасники Лондонського тижня моди також намагалися привернути увагу публіки чимсь оригінальним. 70–річна Вів’єн Вествуд заявила, що такого бридкого стилю, як у сучасної молоді, ще не бачила. І здивувала цілком елегантною колекцією на противагу звичним для цієї дизайнерки вибрикам.

Натомість інша епатажна модельєрка, Пам Хогг, традиціям не зрадила: судячи з її колекції, наступної осені жінкам доведеться ходити напівоголеними або в прозорих капронових комбінезонах.