Наші справи в Делі

22.02.2012
Наші справи в Делі

Українкам не вдалося зупинити фаворитів відбіркового олімпійського турніру — південноафриканок. (Фото з сайту Міжнародної федерації хокею на траві.)

Минулої суботи в столиці Індії стартував перший із трьох запланованих олімпійських кваліфікаційних турнірів із хокею на траві серед жінок. На полі Національного стадіону в Делі шість команд ведуть боротьбу за одну путівку до Лондона, куди за підсумками континентальних форумів уже пробилися дев’ять збірних. Головним фаворитом індійського відбору вважають збірну Південної Африки. У неї найвищий серед учасників світовий рейтинг (12­й), і теоретично команда ПАР уже мала б бути серед учасників Олімпіади­2012 як переможець чемпіонату Африки. Однак члени Олімпійського комітету вирішили, що перемоги на африканській першості недостатньо, і свій рівень потрібно підтвердити на кваліфікаційному турнірі.

Згідно з регламентом, за підсумками одноколового турніру в останній день змагань дві найсильніші команди розіграють єдину перепустку до Лондона. Після трьох турів збірна ПАР якраз перебуває серед лідерів. Розпочали південноафриканки з двох стартових перемог над командами Польщі та України, а вчора розписали мирову з Італією.

Не втратила шанси потрапити до фіналу й Україна. Після доволі несподіваної нічиєї з господарками турніру, міцною збірною Індії, вихованок Світлани Макаєвої назвали «командою­сюрпризом». Проте створити диво ще в матчі з іншим фаворитом кваліфікації українкам не вдалося. У протистоянні двох найбільш вікових збірних (середній вік команди ПАР — 25,5 року, України — 25,4), гору взяв більш майстровитий колектив із півдня Африки — 2:0. Після виснажливої гри з індійками українські дівчата виглядали доволі втомленими й уже в першому таймі двічі пропустили випади суперниць. Після перерви південноафриканки контролювали гру, а всі потуги наших форвардів розбивалися об оборонні редути опоненток.

Поразка від фаворита — не привід для розпачу. Так вирішили в українській збірній, і вчора в третьому турі розправилися над збірною Канади. Наші дівчата мають лише 26­й рейтинг, проте це не завадило підопічним Макаєвої здобути перемогу над 20­ю збірною світу із великим рахунком — 5:2.

Попереду в «синьо­жовтих» ще два поєдинки — з Італією та Польщею.

 

ТАБЛО

Олімпійський кваліфікаційний турнір (Індія, Делі). Жінки

1­й тур. Україна — Індія — 1:1 (Виноградова), ПАР — Польща — 2:1, Італія — Канада — 2:2.

2­й тур. Україна — ПАР — 0:2, Польща — Італія — 1:4, Індія — Канада — 4:1.

3­й тур. Канада — Україна — 2:5 (Хілько — 3, Садова, Саленко), Італія — ПАР — 1:1, Польща — Індія — 0:3.

Турнірне становище: Індія, ПАР — 7, Італія — 5, Україна — 4, Канада — 1, Польща — 0.