«Докторе», ми вас втрачаємо!

14.02.2012
«Докторе», ми вас втрачаємо!

Мільйони шанувальників «Доктора Хауса» мають привід для жалоби. Днями стало відомо, що у квітні цього року на екрани вийде останній епізод серіалу, який уже встиг стати культовим, — 175­й. Про те, що настає час прощатися, минулого тижня повідомили продюсери Девід Шор, Кеті Джейкобс та сам виконавець ролі цинічного лікаря­діагноста Грегорі Хауса — Х’ю Лорі.

«Доктор Хаус» почав виходити на американському телеканалі «Фокс» ще в 2004 році. Серіал, що поєднує медицину, інтелектуальність і гумор, увійшов до десятки найпопулярніших телевізійних шоу у США в 2005—2008 роках. Він зібрав найбільшу кількість телеглядачів за підсумками 2008 року в усьому світі — тоді кожен епізод подивилися в середньому 81,8 млн. із 1,6 млрд. глядачів у 66 країнах. «Хаус» активно поширювався і в інтернет­мережах, а в телепростір України прийшов того самого 2008 року. Коли в Америці переглядали вже п’ятий сезон, канал СТБ почав крутити перший. В українському дубляжі Грегорі Хаус зберіг усю свою жорстку привабливість.

Цієї весни на каналі «Фокс» вийде вже восьмий сезон «Хауса», який і підведе риску. Усьому свій час, усе добре в міру, а аудиторія серіалу в США в 2010—2011 роках зменшилася вдвічі. За словами продюсерів, Грегорі Хауса вони уявляють як персонажа, який «ніколи не буде останнім гостем, що пішов із вечірки».

Раніше Х’ю Лорі вже заявляв, що не має наміру продовжувати свій контракт, який закінчується якраз після зйомок восьмого сезону. Та й узагалі, імпозантний британський актор зазначає: він ніколи не думав, що це шоу протримається аж так довго.

Хоча Лорі виконав ще кілька хороших ролей, тепер існує загроза, що глядач асоціюватиме його лише з доктором Хаусом. Мабуть, тому актор хоче залишити телебачення. «Не можу уявити, що най­ближчим часом з’явиться настільки ж успішний проект, — сказав актор у коментарі газеті «Дейлі рекорд». — Я виявився везунчиком, знявшись у цьому серіалі, але я не збираюся шукати блискавку, яка вдарить у мене двічі»..