Від кулінарії до мистецтва

14.02.2012
Від кулінарії до мистецтва

У фільмі «Джулі і Джулія», який приніс їй чимало схвальних відгуків і третю номінацію на «Оскар», Емі Адамс зіграла кулінара­любителя. А невдовзі спробує себе у «вищій» ролі — мистецтвознавця. Актриса дала згоду на зйомки у фільмі «Об’єкт краси» — екранізації новели відомого коміка Стіва Мартіна. Зірка комедії «Сержант Білко», виявляється, не лише популярний актор, а й досить непоганий письменник та сценарист. Попередня кіноадаптація його твору — стрічка «Продавчиня» — вийшла на екрани 2005 року.

В «Об’єкті краси» 37­річна Емі зіграє молоду практикантку, яка працює в аукціонному будинку «Сот­біс». Дівчина спритно просувається кар’єрною драбиною, застосовуючи для цього не завжди чесні методи, заводить численні знайомства з відомими колекціонерами й художниками і зрештою стає однією з найвідоміших та найбагатших жінок у мистецькій тусовці Нью­Йорка. От тільки з коханням їй не дуже щастить. Завершується фільм, який охоплює 15 років життя героїні, хепі­ендом.

Адамс не лише зіграє головну роль, а й виступить одним із продюсерів стрічки (останнім часом це популярно серед голлівудських зірок, адже так можна заробити значно більше грошей). Дату виходу фільму на екрани наразі не розголошують, але шанувальникам таланту Емі нудьгувати цього року точно не доведеться: на 2012­й заплановано прем’єри одразу трьох фільмів за її участю — «На дорозі», «Кручений м’яч» та «Майстер» (про зародження такого поширеного на «фабриці мрій» учення саєнтології).