Пішов на принцип

10.02.2012
Пішов на принцип

Фабіо Капелло разом зі своєю дружиною Лаурою залишає помешкання в центральному районі Лондона — Белгравії. (Фото з сайту Daylife.com.)

За чотири місяці до старту чемпіонату Європи з футболу головний суперник збірної України по груповому етапу — збірна Англії — залишився без тренера. Італієць Фабіо Капелло, який працював із «левами» з 2007 року, написав заяву про звільнення. «Футбольна асоціація Англії образила мене і завдала удару по моєму авторитету. У випадку з Джоном Террі було прийнято рішення, яке істотним чином могло вплинути на збірну. Я ніколи не терпів подібних втручань у внутрікомандні справи, тому я легко визначився зі своєю позицією і прийняв рішення», — пояснив свій крок дон Фабіо.

Відзначимо, що Англійська футбольна асоціація позбавила Террі капітанської пов’язки у збірній на час слідства у справі про обвинувачення захисника «Челсі» в расизмі. «Якщо відбирати капітанський титул, то ніяк не до відповідного рішення суду, яке повинні винести в липні», — обурювався самоправству футбольних функціонерів Капелло. — Їхнє хвалене почуття справедливості дало збій. Англійці ж першими стверджують, що людина не винна, доки її провина не доведена».

Террі вже не перший раз позбавляють капітанства у збірній. Так, напередодні чемпіонату світу–2010 він потрапив у схожу ситуацію, коли був звинувачений у сімейній зраді та зв’язку з дівчиною партнера по збірній, Уейна Бріджа.

Щодо наступника Капелло, то найбільш вірогідним кандидатом на цю посаду називають нинішнього керманича «Тоттенхема» Гаррі Реднаппа. Також у переліку — Гус Хіддінк, Карло Анчелотті, Арсен Венгер та ін.

Наразi обов’язки «коуча» тимчасово виконуватиме Стюарт Пiрс.