Скарлетт за Обаму

09.02.2012

Напередодні президентських виборів навіть ті американські знаменитості, які в інший час не надто цікавляться політикою, починають активно проявляти свою громадянську позицію. На відміну від наших зірок, більшість із яких легко міняють політичні симпатії залежно від того, хто з кандидатів запропонує вигідніший гонорар, у США відомі особистості з табору в табір не перебігають. Скажімо, Мел Гібсон, Хізер Локлір чи Мікі Рурк завжди агітують за представників республіканського табору. Натомість Том Хенкс, Меріл Стріп, Джордж Клуні стабільно підтримують кандидатів від Демократичної партії. Долучилася до цієї когорти і Скарлетт Йоханссон, яка давно симпатизує Бараку Обамі. Днями зірка «Труднощів перекладу» виступила в ролі ведучої на вечірці, метою якої був збір коштів на виборчу кампанію чинного президента.

Оскільки ініціаторкою заходу була головний редактор американського видання журналу «Вог» Анна Вінтур, вечір про­йшов під знаком моди. Усі присутні могли придбати дизайнерські футболки та аксесуари, кошти з продажу яких надійдуть у виборчий фонд Обами. «Найдивовижніша річ у цій виборчій кампанії — те, що кожен може внести в неї посильний вклад», — захоплювалася Йоханссон. І запевняла, що, попри велику прихильність до чинного глави Білого дому, свої симпатії нікому не нав’язує: «Я агітую лише за те, щоб якомога більше людей узяло участь у голосуванні і висловило свою позицію».

Хтозна, чи це зіркова підтримка так впливає, чи слабкість претендентів на кандидатство від Республіканської партії, серед яких немає однієї яскравої фігури, та рейтинг Барака Обами після відчутного падіння знову почав рости. Нагадаємо, вибори президента США відбудуться 6 листопада.