НОВИНИ ПЛЮС

08.02.2012

Позицiя Європи

Посол ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра фактично підтвердив інформацію про те, що європейські керівники відмовляються зустрічатися з Президентом України. «За останні роки відбулася достатня кількість зустрічей Януковича з керівниками ЄС і країн­членів ЄС на вищому рівні. Але саме в 2011 році ми побачили, що всі заклики і прохання до Президента Януковича — не продовжувати рух сьогоднішнім шляхом, не застосовувати правосуддя в політичних цілях для усунення політичних конкурентів, — не були почуті», — заявив Тейшейра в інтерв’ю агенції «Ліга». Водночас він зазначив, що поки що передчасно говорити про можливість запровадження якихось санкцій.

Справа Авакова

Захисники Арсена Авакова оскаржили законність порушення кримінальної справи проти колишнього «губернатора» Харківщини. «Я не вбачаю там достатніх даних для порушення кримінальної справи», — розповів адвокат Юрій Вишневецький у коментарі сайту «Главноє». Він зауважив, що проблем із явкою Авакова теж не буде, «якщо слідство буде проводитися об’єктивно, незаангажовано». Нагадаємо, екс­«губернатор» перебуває в міжнародному розшуку.

Медіа для мас

Представник організації «Репортери без кордонів» в Україні Оксана Романюк зазнала нападу. Журналістку вдарили в обличчя, коли вона намагалася зафільмувати на мобільний телефон забудову біля свого будинку на проспекті Свободи, 24 в Києві. «Забудовники мені всіляко перешкоджали, затуляли камеру, мобілку виривали з рук, штовхали, нарешті ударили кулаком в обличчя», — розповіла Романюк «Телекритиці».