ХРОНІКА

08.02.2012

Футбол

Відомий футболіст київського «Динамо» 1970–х років, колишній помічник Валерія Лобановського, Володимир Веремєєв повернувся в клуб, де став помічником спортивного директора — Олексія Михайличенка.

* * *

Колишнього тренера «Волині» Віталія Кварцяного дискваліфіковано до закінчення сезону за критику на адресу суддів та працівників комітету арбітрів. Про це сайту UA–football.com повідомив керівник Контрольно–дисциплінарного комітету ФФУ Стефан Решко.

Наприкінці минулого року, ще до своєї відставки, Кварцяний заявив про наявність в Україні договірних матчів, але не надав доказів.

* * *

Контрольні матчі. «Динамо» — «Гуанчжоу Евергранд» (Китай) — 4:0 (Мехмеді, Ярмоленко, Ідейє, Рибалка; обігравши чемпіонів Китаю, кияни на зборах в Іспанії вийшли у фінал «Марбелья кап»), «Шахтар» — «Кальмар» (Швеція) — 5:1 (Патрік, Вілліан, Таргамадзе, Шевчук, Селезньов), «Металіст» — «Дйор» (Угорщина) — 2:1 (Девич, Тайсон), «Іллічівець» — «Прибрам» (Чехія) — 5:1 (Полянський, Будківський — 2, Кожанов (пен.), Фомін), «Оболонь» — «Ботошані» (Румунія) — 0:0, «Оболонь» — «Кьоге» (Данія) — 0:1, «Волинь» — «Аланія» (Росія) — 1:0 (Герасим’юк), «Таврія» — «Жиліна» (Словаччина) — 2:1 (Калиниченко, Шиндер).

* * *

Англійська прем’єр–ліга. Останній матч 24–го туру. «Ліверпуль» — «Тоттенхем» — 0:0.

* * *

Іспанська прімера. Останній матч 21–го туру. «Гранада» — «Малага» — 2:1.

Невдалі результати «Севільї» привели до відставки головного тренера Марселіно Гарсії. Замість нього призначили Хосе Мігеля Гонсалеса, відомого як Мічел. У 2009—2011 роках він тренував «Гетафе».

Баскетбол

Кубок суперліги. 1/4 фіналу (перший матч). «Азовмаш» — «Ферро–ЗНТУ» — 65:66 .

Велоспорт

Знаменитого іспанського велогонщика Альберто Контадора дискваліфіковано на два роки і позбавлено титулів переможця «Тур де Франс»–2010 та «Джиро д’Італія»–2011. Підставою для такого рішення Спортивного арбітражного суду став позитивний допінг–тест на речовину «кленбутерол», який іспанець здав у 2010 році якраз під час «Великої петлі» у Франції. Відтак переможцем «Туру»–2010 став Анді Шлек із Люксембургу.

Дворічну дискваліфікацію вирішили рахувати з моменту виявлення допінгу. Тобто повернутися до змагань триразовий переможець «Тур де Франс» зможе в серпні цього року.