НОВИНИ ПЛЮС

01.02.2012

Землетруси

На єгипетському курорті Хургада позавчора близько 20–ї години за київським часом стався землетрус потужністю 5,6 бала за шкалою Ріхтера. Руйнувань чи постраждалих немає.

* * *

Біля російського узбережжя в Чорному морі стався землетрус потужністю до 3 балів. Як повідомляє прес–служба ГУ МНС Росії по Краснодарському краю, підземні поштовхи було зафіксовано увечері 30 січня в районі Анапи, за 40 км від берегової лінії.

У Румунії засудили екс–прем’єра

Верховний касаційний суд Румунії засудив колишнього прем’єр–міністра країни Адріана Нестасє до двох років тюремного ув’язнення за звинуваченням у корупційних злочинах. Зокрема, Нестасє визнали винним у тому, що 2004 року він одержав на свою президентську кампанію 1,7 мільйона євро від запрошених на симпозіум організацій і підприємців. Сам екс–прем’єр назвав вердикт результатом політичного тиску на суддів і заявив, що знову подаватиме апеляцію. Раніше Верховний суд Румунії його виправдав. Розслідування справи Нестасє почалося 2006 року — тоді екс–прем’єр був змушений піти у відставку з посад спікера парламенту і голови Соціал–демократичної партії.