Поки господаря немає вдома

01.02.2012

Учора правоохоронці провели обшуки у двох квартирах голови харківської обласної організації партії «Батьківщина», колишнього «губернатора» Арсена Авакова. Самого господаря, звісно ж, не застали, адже пан Аваков ще два місяці тому виїхав до однієї з європейських країн. Нагадаємо, на початку 2012 року прокуратура Харківщини порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження в 2009 році земельних ділянок посадовцями облдержадміністрації, а минулого тижня, за підозрою в тих самих діях, справу порушили вже проти конкретної особи — Авакова, який керував адміністрацією у 2005—2010 роках.

У рамках цієї справи вчора о 7.30 «силовики» з’явилися за місцем прописки пана Авакова по вулиці Дружби народів, 279, що в Київському районі Харкова. Як повідомила агенцiя «Українські новини» з посиланням на прес–службу ВО «Батьківщина», за кілька хвилин до цього почалося сильне задимлення у сміттєпроводі, люди в паніці відкрили двері квартир і тамбурів, чим і скористалися правоохоронці. Прес–секретар Авакова Наталія Статівко розповiла, що вхід до квартири, в якій її шеф не проживає вже близько двох років, заблокували двоє бійців спецпідрозділу «Сокіл», а до приміщення зайшли троє людей у штатському, які відмовилися представитися. Адвоката та журналістів до квартири не пустили.

О 12.30 правоохоронці прийшли до іншої квартири Авакова (в якій він справді проживав останні роки), що по вулиці Мироносицька, 22 — в самому центрі Харкова, поруч із площею Свободи. За словами пані Статівко, обшук проводили слідчі обласної прокуратури в супроводі співробітників УБОЗ. Цього разу до квартири впустили адвоката екс–«губернатора».

У прокуратурі області учора відмовлялися від коментарів iз цього приводу.