Перші на першості під дахом

01.02.2012
Перші на першості під дахом

У розпал зимового сезону представники літніх видів спорту також не байдикують. Адже вже за півроку відбудуться Олімпійські ігри в Лондоні, і готуватися до них, зрозуміло, треба заздалегідь. Українські легкоатлети поновили тренування ще наприкінці осені, а в січні вже пробують сили на офіційних змаганнях у приміщеннях. Минулого уїк–енду в спорткомплексі об’єднання «Мотор–Січ» у Запоріжжі провели традиційний Кубок України.

Лідери збірної порадували кількома високими результатами. Так, у фіналі бігу на 60 м тріумфували дві місцеві спортсменки. Чемпіонка Європи 2011 року Олеся Повх цього разу поступилася срібній призерці ЧЄ Марії Ремінь (7,19 сек. проти 7,17). Саме ці дівчата зараз володіють двома найкращими результатами сезону в Європі і входять до четвірки найкращих у світі, але вище розташувалася Повх, котра раніше вже бігла за 7,15.

Із третім результатом зими у світі пробігла дистанцію 1500 м донеччанка Анжеліка Шевченко — 4.08,30.

Ще потужніше виступили наші багатоборці. Запоріжанин Олексій Касьянов, оновивши в чотирьох видах особисті досягнення, показав у семиборстві найкращий результат сезону у світі — 6237 очок. Це лише 17 балами поступається його ж рекорду України. А Ганна Мельниченко з Полтавщини в жіночому п’ятиборстві набрала другу суму балів (4513), трохи не дотягнувши до показника росіянки Большової.

Відзначилися у Запоріжжі перемогами двоє бронзових призерів Олімпіади–2008 із Донецька, хоча їхні результати ще далекі від оптимальних. Наталія Тобіас взяла гору в бігу на 1500 м, а Денис Юрченко — у стрибках із жердиною.

Чемпіонка Європи–2010 у бігу на 200 м Єлизавета Бризгіна з Луганська цього разу «на Україні» перемогла на вдвічі довшій дистанції.

У командному заліку перші три місця посіли Донецька (697 очок), Дніпропетровська (653) й Київська (613) області, а аутсайдером виявилося Закарпаття (27).

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Фінішувавши другою на марафоні в Осаці (Японія), Тетяна Гамера–Шмирко оновила рекорд України, який тепер становить 2 год. 24 хв. 46 сек.