НОВИНИ ПЛЮС

26.01.2012

Вибори–2012

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко обіцяє, що Україна запросить на вибори спостерігачів з–за кордону. «У Страсбурзі мене часто запитують про наші вибори. Вношу ясність. Україна запросить міжнародних спостерігачів і надасть їм повне сприяння. Україна зацікавлена у належному застосуванні виборчого законодавства. Ми вітаємо експертну і технічну допомогу для підготовки виборчих комісій», — написав учора глава МЗС у своєму «Твіттері».

* * *

«Вибори в мажоритарних округах навряд чи будуть чесними», — таку думку висловив в інтерв’ю агенції «Ліга–бізнесінформ» голова Комітету виборців Олександр Черненко. За його словами, з історії виборів 1999, 2002 років відомо, що в округах, як правило, балотуються два–три «важковаговики», які вкладають у кампанію величезні суми, і для них головне виграти за будь–яку ціну, без оглядки на оцінки міжнародного співтовариства.

«Мажоритарка» в Україні — це 225 округів, на кожному з них буде по два–три кандидати, готових витратити на кампанію $4–5 млн. Виходить 700 осіб, яким потенційно потрібні технологи. Робота дістанеться і гарним, і поганим», — підрахував Черненко.

Ув’язнення Тимошенко

Юлія Тимошенко публічно підтвердила свою згоду пройти повне медичне обстеження німецькими лікарями, що офіційно запропонували свою допомогу. Про це сказав захисник екс–Прем’єра Сергій Власенко. «Юлія Тимошенко зворушена зверненням німецьких лікарів, які через посла Німеччини в Україні передали готовність надати їй медичну допомогу. Вона вдячна уряду Німеччини й особисто канцлеру Ангелі Меркель за ухвалене рішення», — цитує адвоката сайт Тимошенко. Також лідерка БЮТ погоджується на те, щоб разом із німецькими фахівцями до комісії увійшли й українські лікарі, «яким вона довіряє, але не ті, які зганьбилися участю у брехливих МОЗівських комісіях».

Справа Іващенка

Колишньому т.в.о. міністра оборони Валерію Іващенку вчора до зали засідання Печерського райсуду Києва викликали «швидку допомогу». Як повідомив УНІАН, це сталося під час обідньої перерви. Бригада лікарів зробила Іващенку знеболювальний укол. Перше знеболювальне підсудному дали ще перед виїздом на судове засідання.

Уряд

Секретаріат Кабінету Міністрів прийняв на державну службу деяких молодих людей, які прислали Прем’єру Миколі Азарову свої резюме після онлайн–спілкування з ним у інтернет–мережі Facebook, де в глави уряду є своя сторінка. Про це повідомила прес–служба Кабміну.

Люди надіслали понад 900 звернень. Із них центральним органам виконавчої влади переправлено 134 резюме, регіональним адміністраціям — 194.