«Герой» нашого часу

26.01.2012

«Кожного рот дере ложка суха. Хто є на світі, щоб був без гріха?» — писав Григорій Савич Сковорода. І ось маємо ще один доказ «повсюдної грішності»: у Великій Британії поліція прийшла нагородити чоловіка за добрий вчинок в одній царині, а він виявився правопорушником в іншій.

Як пише газета «Дейлі рекорд», 33–річний Едріан Мейлер із шотландського міста Перт надав першу медичну допомогу дев’ятирічному хлопчикові, який упав із мотовсюдихода. Відтак Мейлер став претендентом на отримання почесної премії від поліції — як один із тих, хто «проявив увагу й турботу у відношенні до потерпілих незнайомців».

Однак несподіваний візит поліціянтів до Едріана обернувся для нього не подякою і винагородою, а великими проблемами. Річ у тім, що в домі «героя» правоохоронці виявили характерний конопляний дух, а пройшовши у спальню, побачили три кущі марихуани. Чоловіка заарештували, і днями він постав перед судом.

Адвокат переконав Феміду, що його підзахисний не займався торгівлею наркотиками і вирощував дурман для власних потреб. Тож у результаті колишньому «героєві» впаяли лише штраф — 450 фунтів стерлінгів.