Класика в цитрусових тонах

26.01.2012
Класика в цитрусових тонах

Дівчата–квіти від французького дизайнера Алексіса Мабія. (Рейтер.)

У Парижі завершується тиждень високої моди. Попри економічну кризу, яка вплинула і на цю чутливу до кругообігу грошей у світі індустрію, і всупереч песимістичним прогнозам експертів, «от кутюр» виживає й поповнюється новими іменами. Хоча головними зірками залишаються метри: «Версаче», «Діор», «Армані» тощо.

Однією з перших свою колекцію показала Донателла Версаче, яка раніше більше тяжіла до створення моди прет–а–порте. Звідти молодша сестра великого Джанні перенесла у світ «от кутюр» свої футуристичні експерименти: в її колекції багато сріблястих міні–суконь, корсетів з металевими елементами, крихітних шортиків тощо. У кольоровій гамі Донателла надала перевагу цитрусовим відтінкам — лимонному, помаранчевому, кольору зеленого лайма.

Французький кутюр’є Алексіс Мабій, якого називають одним із найперспективніших дизайнерів молодого покоління «от кутюр», і цього разу не підвів. Його манекенниці нагадували казкових фей: пишні капелюхи у формі троянд, розкішні сукні «в діл», легкі тканини яскравих і водночас ніжних відтінків — канарейкового, ніжно–бірюзового, помаранчево–рожевого тощо.

І, звісно, як завжди на висоті моди був класичний «Крістіан Діор». Тимчасовий в.о. креативного директора (після скандального звільнення Джона Гальяно) Білл Гейттен повернув глядачів у часи Людовіка ХV та епохи голлівудських дів а ля Грета Гарбо.