«Малинові» дурні

25.01.2012

Перше квітня, яке ми лагідно називаємо Днем сміху, у США більше знане як День дурня. Тож, мабуть, не дивно, що оргкомітет премії «Золота малина», яку називають «антиоскаром», вирішив перенести церемонію її вручення саме на цю дату. Адже лауреатами «малини» стають актори, режисери та інші діячі кіноіндустрії, які самі себе пошили в дурні участю у відверто провальних або низькоякісних проектах.

За словами одного з організаторів «Золотої малини» Джона Уїлсона, бажання перенести церемонію її вручення на 1 квітня у авторів виникало вже давно. «Я радий, що нарешті це сталося — тепер у нас буде більше часу на ознайомлення з усім тим барахлом, яке варте номінації», — наголошує Уїлсон.

Нагадаємо, раніше «антиоскарів» вручали напередодні справжньої «оскарівської» церемонії. Тепер у цей день називатимуть лише номінантів.

Найгірші прем’єри року обирає журі, до складу якого входить 647 експертів із 46 американських штатів і 19 країн. Заснована 1981 року «Золота малина» тепер є однією з найпопулярніших відзнак кіносвіту, і навіть її лауреати вже зазвичай не ображаються на таку сумнівну честь. А дехто з них, як, скажімо, Сандра Буллок, навіть особисто приходить по «антинагороду». Рекордсменом за кількістю здобутих «малин» та номінацій наразі є голлівудський актор і режисер Сильвестер Сталлоне: зірку «Рембо» 31 раз висували на здобуття і 10 разів відзначали «антиоскаром».