Із російським Оселедцем у воротах

25.01.2012

На тлі вітчизняного «Матчу зірок», який відбувся минулої неділі, дещо загубилися баталії основного складу «Донбасу» у вищій лізі Росії. За останні п’ять днів донеччани провели три домашні матчі, здобувши в них дві перемоги. Чемпіони України спочатку з мінімальним рахунком дотиснули головного переслідувача у Західній конференції — «Нафтовик» з Алметьєвська, а потім поступилися середнякові — «Аріаді–Акпарс». За ту невдачу підопічні Олександра Куликова реабілітувалися позавчора, розібравши на запчастини колись славну команду ще з вищої ліги чемпіонату СРСР, а нині передостанню команду Сходу ВХЛ — «Іжсталь» з Іжевська.

У Палаці спорту «Дружба» донецькі вболівальники побачили в дії третього воротаря «Донбасу» — 18–річного вихованця московського ЦСКА Єгора Оселедця. Головний тренер господарів Олександр Куликов дозволив дебютувати росіянину в останні 16 хвилин матчу, коли рахунок уже був 4:1. І хоча одну шайбу Оселедець таки пропустив, зате його партнери відзначилися ще двічі. До того ж російський легіонер «Донбасу» Володимир Малевич, зробивши 25–ту гольову передачу, вийшов у лідери ВХЛ серед захисників за цим показником.

Переконлива перемога над командою з Удмуртії не додала настрою Куликову. На післяматчевій прес–конференції тренер скаржився на велику кількість травмованих — у лазареті опинилися аж сім донеччан. Керманич розуміє, що вже незабаром почнеться «плей–оф», тому його думки спрямовані вже далі, ніж фініш регулярного чемпіонату.

На цьому тижні «Донбас» отримав аж шість днів відпочинку й наступну зустріч проведе вдома 29 січня проти «Рязані».

 

ТАБЛО

Російська вища ліга. «Донбас» — «Іжсталь» (Іжевськ) — 6:2 (3:0, 1:1, 2:1; Кочетков, Белухін — 3, Ісаєнко, Пискунов), «Рязань» — «Аріада–Акпарс» — 2:3.

Лідери Західної конференції: «Донбас» — 93 (42), «Нафтовик» — 80 (44), «Дизель» — 74 (40), «Локомотив» — 17 (10), «Аріада–Акпарс» — 67 (43).

* * *

Чемпіонат України. «Білий барс» — «Компаньйон» —1:8.