Женевський час

Женевський час

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Про Женевський міжнародний автосалон знають усі. Але в цьому милому швейцарському місті відбуваються й не менш поважні виставки годинників. Салони виробів від майстрів часу різні, з відмінними концепціями й шанувальниками. Об’єднують три одночасні виставки високий смак виробників і покупців, висока надійність унікальних хронометрів... і високі ціни.

Китайці перебираються в міста

Китайці перебираються в міста

Уперше в історії Китаю кількість міського населення перевищила кількість сільського. Такі дані оприлюднило Державне статистичне управління КНР, яке публікує низку звітів про стан справ у найбільш заселеній країні світу. Згідно з цією статистикою, впродовж минулого року городян у Китаї стало більше на 21 мільйон осіб. На початок 2012–го у містах мешкало 690,56 мільйона китайців, що становить 51,27% від усього населення Піднебесної. Натомість кількість сільських мешканців скоротилася до 656,56 мільйона. Загалом, населення Китаю за минулий рік зросло на 6 мільйонів 440 тисяч і на початок цього року становило 1,34 мільярда осіб. Із них близько мільярда — люди працездатного віку, від 15 до 64 років.

У стародавньому Єгипті були свої «поп–зірки»

У стародавньому Єгипті були свої «поп–зірки»

Єгипетські та швейцарські археологи, працюючи над консервацією археологічних пам’яток у Долині Царів поблизу єгипетського міста Луксор, випадково зробили унікальну знахідку. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, науковці виявили могилу співачки, яка мешкала в часи правління 22–ї династії фараонів (приблизно 945—712 рр. до нашої ери). Судячи з напису на надгробку, красуня (негарних до такої високої місії не допускали) Нехмес Бастет співала у Карнакському храмі гімни на честь бога Амона Ра і була дочкою його верховного жерця.

Як заплетуть усе «сталевим» павутинням...

Як заплетуть усе «сталевим» павутинням...

Науковці з університету американського штату Вайомінг створили новий вид генетично модифікованих шовкопрядів, здатних виробляти надміцні волокна. Як повідомляє в останньому номері науковий двотижневик PNAS, група біологів під керівництвом професора Дона Джарвіса мала на меті отримати такий матеріал, який за своїми властивостями не поступався б «павучому шовку».

Всі статті рубрики