Недуга, сон, вічність...

19.01.2012
Недуга, сон, вічність...

Євген Жаріков.

Він відомий за кінокомедією «3+2» (яку знімали, до слова, в Криму), а ще більше — за роллю головного героя, Колі Кондратьєва, у багатосерійному фільмі «Народжена революцією». Цей один iз перших радянських серіалів, замовлений для підняття іміджу радянської міліції, мав популярність серед глядачів 1970—80–х років. За «Народжену революцією» актор, природно, отримав Державну премію СРСР (1978 р.) Цікаво, що роль дружини чекіста Кондратьєва зіграла Наталя Гвоздикова, вона ж — дружина Євгена Жарікова і в реальному житті.

Загалом же в творчому списку актора Євгена Жарікова — понад 60 кіноролей, зокрема у фільмах «Іванове дитинство», «Продавець повітря», «Не може бути», «Сищики».

Учора вночі відомий актор пішов iз життя. Він не дожив місяця до 71 року. Євген Жаріков помер від раку в Боткінській лікарні Москви, де перебував під наглядом лікарів уже не перший місяць, повідомляє «Інтерфакс». «Я згадую, як ми вперше зустрілися (на зйомках комедії «3+2». — Ред.). Женя був таким молоденьким, худесеньким, таким талановитим! — не приховуючи сліз, розповідає журналістам Наталія Фатєєва. — І ось сьогодні дізнаюся, що він помер. Я в шоковому стані. Ця звістка — як ніж у серце».