ХРОНІКА

19.01.2012

Олімпізм

У четвертий день І Юнацьких олімпійських ігор в Інсбруку збірна України здобула першу медаль. Наші фігуристи Олександра Назарова й Максим Нікітін взяли «срібло» серед танцювальних дуетів, пропустивши вперед російську пару Яновська/Мозгов.

Баскетбол

Єврокубок. Чоловіки. «Топ–16» (2–й груповий етап). 1–й тур. Група J. «Аріс» (Греція) — «Хімки» (Росія) — 48:73, «Асвел баскет» (Ліон, Франція) — «Донецьк» (Україна) — 75:86 (20:19, 21:24, 16:22, 18:21; Армстронг (21) — Каррі (18)).

* * *

Українська чоловіча суперліга. «Дніпро» — «Будівельник» — 68:70.

Футбол

У новому рейтингу ФІФА збірна України піднялася на одну позицію й тепер 54–та. Перша десятка лишилася без змін: Іспанія, Голландія, Німеччина, Уругвай, Англія, Бразилія, Португалія, Хорватія, Італія, Аргентина. Збірна Росії опустилася з 12–го місце на 13–те; поляки — із 66–го на 68–ме.

* * *

«Дніпро» виставив на трансфер нападника Олександра Гладкого. У 20 матчах першої частини чемпіонату України він виходив на поле лише чотири рази, та й то — на заміну.

* * *

Іспанія. Кубок короля. 1/4 фіналу (перший матч). «Еспаньйол» — «Мірандес» — 3:2.

* * *

Англія. Кубок. Третє коло (перегравання). «Болтон» — «Маклесфілд» — 2:0, «КПР» — «МК Донс» — 1:0.

Шахи

У місті Вейк–ан–Зее (Голландія) триває вже 74–й за ліком супертурнір. В основних змаганнях беруть участь 14 елітних гросмейстерів. Українець Василь Іванчук у чотирьох стартових партіях грав тільки внічию: білими фігурами — з рейтинг–фаворитом норвежцем Карлсеном і голландцем ван Велі, чорними — з американцями Накамурою й Камським. Набравши два очки, львів’янин ділить місця з п’ятого по дев’яте.

У так званому турнірі–Б українці Ілля Нижник і Катерина Лагно після чотирьох турів набрали по два бали й розташувалися на четвертій і п’ятій позиціях.