Зламана ракетка для заспокоєння

19.01.2012
Зламана ракетка для заспокоєння

Емоції Олександра Долгополова в матчі проти Тобіаса Камке. (Фото Рейтер.)

Купуючи квитки на вечірні матчі третього ігрового дня відкритого чемпіонату Австралії, що мали відбутися на «Хайсенс арені», любителі тенісу розраховували подивитися в дії чотириразового переможця цього турніру — швейцарця Роджера Федерера. За розкладом, під кінець середи №3 світового рейтингу мав зіграти поєдинок другого кола з німцем Андреасом Беком. Однак незадовго до початку матчу суперник Федерера знявся зі змагань, пославшись на біль у спині. Організатори відправили на звільнений майданчик українця Олександра Долгополова та ще одного німця — Тобіаса Камке, які очікували свого виходу на корт №4.

Як з’ясувалося, глядачі, що сховалися від спеки під розсувним дахом одного з центральних кортів, не залишилися в програші. Адже стали свідками захоплюючого тригодинного марафону за участю 13–ї і 95–ї ракеток світу. Як і в першому колі, Долгополов витратив на доведення своєї переваги всі можливі п’ять сетів — 4:6, 6:1, 6:1, 3:6, 8:6.

Шукаючи свою гру, Сашко віддав суперникові першу партію. У двох наступних на корті було помітно лише одного тенісиста, який своїми активними діями змушував уболівальників щоразу аплодувати. Як розповість у післяматчевому флеш–інтерв’ю Долгополов, у четвертому сеті він випустив гру з–під свого контролю. Лідер українського тенісу почав багато помилятися, удари втратили точність та силу. Програючи 0:4, киянин узяв тільки три гейми.

Як заявив наш співвітчизник, упродовж усього матчу, зокрема й у вирішальні моменти, він зберігав упевненість у собі та душевну рівновагу. Цікава, що не кажи, «рівновага»! Адже киянинові довелося розтрощити об корт свою ракетку. Перебуваючи упродовж усього п’ятого сету в ролі наздоганяючого, Долгополов спочатку відіграв у Тобіаса Камке матчбол, а потім поставив жирну крапку, вигравши «під нуль» останній гейм поєдинку.

Сашкова перемога стала єдиною, яку здобули українці в другому колі. Відтак Долгополов залишився останнім представником нашої країни в одиночних розрядах «Аустреліен оупен».

Здається, Леся Цуренко, повторивши свій минулорічний успіх на «АО», надалі вже могла не хвилюватися за результат. Адже кожна наступна перемога сприймалася б як сенсація, тоді як поразку більш іменитим суперницям можна було списати на брак досвіду виступів на «Гранд слемах». У словачки Даніели Гантухової за плечима 11 сезонів на відкритих чемпіонатах Австралії. Певно, чинник досвіду і став вирішальним у перемозі 20–го номеру посіву над 111–м — 4:6, 6:4, 6:3.

Водночас від Сергія Стаховського в Мельбурні чекали принаймні ще однієї перемоги. Адже минулого року Стах дійшов тут до третього кола. Однак учора лідер збірної України склав зброю перед Кевіном Андерсеном із ПАР (30–й сіяний) — 6:3, 1:6, 6:7, 3:6.

Невдало наші повпреди почали змагання й у парному турнірі. Марія Коритцева з узбечкою Акгуль Аманмурадовою програли дуету Бенешова/Заглавова–Стрицова (Чехія, 10) — 4:6, 1:6; Катерина Бондаренко в тандемі з Єленою Докич (Австралія) — парі Клепач–Росольська (Словаччина/Польща) — 6:7, 5:7; Ольга Савчук з угоркою Гретою Арн — парі Дулгеру/Раззано (Румунія/Франція) — 4:6, 0:6.

 

ТАБЛО

Інші цікаві результати середи на «Аустреліен оупен». Чоловіки. Надаль (Ісп, 2) — Хаас (Нім) — 6:4, 6:3, 6:4; Бердих (Чех, 7) — Рохус (Бел) — 6:1, 6:0, 7:6; Ізнер (США, 16) — Налбандян (Арг) — 4:6, 6:3, 2:6, 7:6, 10:8; Дель Потро (Арг, 11) — Кравчич (Словен) — 6:4, 7:5, 6:3; Альмагро (Ісп, 10) — Димитров (Болг) — 4:6, 6:3, 6:7, 6:4, 6:0.

Жінки. Возняцьки (Дан, 1) — Татішвілі (Гру) — 6:1, 7:6; Опранді (Іта) — Ск’явоне (Іта, 10) — 6:4, 6:3; На Лі (Кит, 5) — Роговська (Австрал) — 6:2, 6:2; Клійстерс (Бел, 11) — Форетц–Гакон (Фра) — 6:0, 6:1; Азаренко (Біл, 3) — Деллаква (Австрал) — 6:1, 6:0; Янкович (Серб, 13) — Чанг (Тайв) — 6:4, 6:2; А. Радванська (Пол, 8) — Ормеча (Арг) — 6:3, 6:1; Бенешова (Чех) — Пенг (Кит, 15) — 6:2, 6:4.