Бомж із серцем шляхтича

18.01.2012

Цей випадок стався ще в останні дні грудня, однак преса дізналася про нього тільки зараз. Австрійський бомж Герман Шляйхерт знайшов на вулиці Відня конверт із 7 тисячами євро і... повернув його власникові.

48–річний Шляйхерт побачив на тротуарі пакет із купюрами по 500 євро на наступний вечір після католицького Різдва. У цей момент у кишені в безхатька було тільки 80 центів і майже порожня пачка цигарок. «Я жодної секунди не роздумував, що робити зі знахідкою, — зізнався Шляйхерт у коментарі газеті «Кур’єр». — Якби я забрав гроші собі, це було б злодійство!» Тож чоловік відніс ці 7 тисяч євро знайомій соціальній працівниці, яка передала їх поліції. А вже поліція Відня передала конверт із грошима законному власникові.

Герман Шляйхерт мешкає у соціальному притулку і проходить курс лікування від алкоголізму. Кілька років тому він відсидів тюремний термін. Як відзначає «Кур’єр», знайдені гроші були б йому вельми доречні, адже, скажімо, стартовий капітал для придбання соціального житла становить 1500 євро.

Досі не надходило інформації про те, чи власник знайдених тисяч якось віддячив чесному бомжеві.