Отримала «Глобус» і вступила в «Клуб»

18.01.2012
Отримала «Глобус» і вступила в «Клуб»

У ставленні до своєї участі в телесеріалах імениті, «серйозні» актори поділяються на тих, хто «ніколи до такого не опуститься», і тих, хто вважає, що не роль прикрашає артиста, а навпаки. Зрештою, якщо серіал якісний і приносить не лише гроші його творцям, а й задоволення глядачеві, то чому б і ні? Не виключено, що саме такими міркуваннями керувалася британська «оскароносиця» Кейт Уїнслет, погоджуючись на зйомки в «милі» «Мілдред Пірс». І не прогадала: цей серіал забезпечив їй уже дві надзвичайно престижні нагороди — «Еммі» та «свіженький» «Золотий глобус».

Але, незважаючи на всі переваги телевізійної популярності, Кейт — усе–таки передусім кіноактриса. Тому щиро зраділа пропозиції ірландського режисера Кеннета Брени зіграти головну роль у новому проекті «Клуб любителів книжок і пирогів із картопляного лушпиння». Тим паче що свого часу вони вже працювали разом — у 1996 році Уїнслет грала Офелію у фільмі Брени «Гамлет». У ролі принца данського тоді виступив сам режисер.

В основі сюжету «Клубу любителів книжок...» лежить однойменний роман Мері Енн Шеффер та Енні Берроуз, який три роки тому став бестселером. Дія розвивається у післявоєнному Лондоні. Головна героїня — письменниця і журналістка Джулі Ештон, шукаючи тему для свого нового твору, починає листуватися зі свинарем з острова Гернсі. І завдяки йому знаходить натхнення.

Зйомки фільму стартують через два місяці, а прем’єру заплановано на наступний рік.