Куди нам до того Марокко...

18.01.2012

Упродовж трьох днів I Юнацької зимової олімпіади, що триває в Інсбруку, представники 22 країн розіграли 24 комплекти нагород. Станом на вчорашній полудень лідирувала збірна Китаю, в активі якої було п’ять золотих, дві срібні та одна бронзова відзнака. Поміж юних олімпійців, яким пощастило зійти на п’єдестал, є й представник Африки — гірськолижник Адам Ламамеді з Марокко. Вигравши супергігант, марокканець став першим представником Чорного континенту, який коли­небудь здобував медаль на зимових олімпіадах.

А от наших співвітчизників у числі призерів перших «білих» молодіжних ігор досі немає. Хороший шанс «розпечатати» українську скарбничку мав у фігурному катанні танцювальний дует Олександри Назарової та Максима Нікітіна. Після короткої програми вони посідали другу позицію, а змагання завершувалося вчора пізно ввечері. У дівчат­одиночниць після короткої програми Дарін Хуссейн з України йшла на десятій позиції.

Водночас їхні колеги по збірній — спортивний дует Єлизавета Усманцева/Владислав Лисой та одиночник Ярослав Паніот — уже «відстрілялися», посівши, відповідно, п’ятий та дев’ятий рядки підсумкового протоколу. При цьому особливо тішитися п’ятим місцем наших молодих фігуристів не варто, бо участь у турнірі брали тільки п’ять пар. «Золото», до речі, й тут здобули китайці, а «срібло» й «бронзу» — дуети з Росії.

Раніше найближче до подіуму поміж українців зупинився саночник­одиночник Антон Дукач, якому до «бронзи» не вистачило 0,3 секунди. У дівчат Олена Стецьків — восьма.

Традиційно успішний для українських «зимовиків» біатлон не є таким на юнацькій олімпіаді. Кращий здобуток наших «стріляючих лижників» за підсумками двох дисциплін — сьо­ме місце Максима Івка у спринті. Проблеми зі стрільбою (сім промахів на чотирьох рубежах) у гонці переслідування відкинули українця на десяту позицію. У біатлоністок наразі найкращий показник — восьма позиція Юлії Журавок у «персьюті».

Учора на свої перші старти вийшли лижники. Єдина представниця жіночої збірної — Оксана Шаталова — дистанцію 5 км пробігла з 15­м часом.