НОВИНИ ПЛЮС

13.01.2012

Акції

Опозиція планує на 22 січня спільну акцію, на якій можуть підписати меморандум про об’єднання. За словами голови партії «Реформи і порядок» Сергія Соболєва, мітинг і молебень у День Соборності й Свободи відбудуться на Софійській площі.

Парламент

Верховна Рада перенесла голосування про недовіру голові Комітету з питань свободи слова та інформації Андрієві Шевченку (розгляд попередньо планували на вчора). Сам БЮТівець вважає, що ситуація з його звільненням пов’язана з амбіціями депутатки з «Регіонів» Олени Бондаренко, яка сподівається до виборів покерувати важливим комітетом.

Справа Тимошенко

Чоловік Юлії Тимошенко Олександр отримав у Чехії не «політичний притулок», а «притулок біженця». Як зазначено в повідомленні посольства Чеської Республіки в Україні, особи, які подають заяву на надання притулку, «можуть мати різні причини, не обов’язково лише політичного характеру».

Фракції

Фракція «БЮТ–Батьківщина» винесла догани депутатам Наталії Королевській, Гарегіну Арутюнову й Вадиму Трофименку, які були відсутніми на пленарних засіданнях на цьому тижні, а деякі — й минулого тижня.

Законотворчість

Президент вніс у Верховну Раду як «першочерговий» проект Кримінально–процесуального кодексу. Керівник головного управління АП iз питань судоустрою Андрій Портнов прогнозує, що схвалять кодекс у лютому.

До дати

Парламент не включив до порядку денного проект постанови про відзначення 19 січня 100–річчя з дня народження одного з лідерів ОУН (б) Ярослава Стецька, внесений Володимиром В’язівським («НУНС»). «Депутати показали, що не розуміють ваги таких історичних постатей, як Стецько, котрий був справжнім українським державником», — прокоментував голова Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь. КУН проведе урочисті заходи в Тернополі власними силами.