НОВИНИ ПЛЮС

13.01.2012

Щоб танцювати у Львівській опері, діти сіли на дієту

У Львівській опері відбулася прем’єра балету «Привал кавалерії», створеного на початку минулого століття російським балетмейстером Маріусом Петіпом. Цікавинкою постановки стало те, що на сцену вийшли не тільки професійні танцюристи, а й діти — учні хореографічної школи. Готуючись до участі в балеті, дівчатка навіть сіли на дієту — відмовилися від мучного та солодкого, повідомляє ZIK. «Я у захватi. Я мешкаю в Києві й можу порівняти Київську оперу, хореографічне училище... Те, що я побачив сьогодні, — це взірець для наслідування», — захоплено розповів після прем’єри відомий хореограф Григорій Чапкіс.

Столичні культурні заклади залишилися без зарплатні

Попри обіцянку Київміськдержадміністрації розрахуватися з боргами до кінця року, деякі муніципальні заклади культури досі не отримали зарплату за грудень, заявляє депутат Київради Олександр Бригинець. У переліку працівників культури, які свята провели без грошей, — співробітники Муніципального театру опери та балету для дітей і юнацтва (борг міського бюджету перед цим закладом складає аж 1 млн. 983 тис. гривень), Українського академічного фольклорно–етнографічного ансамблю «Калина» (борг — 314 тис. грн.)

Виставка до ювілею Сковороди

Учора в Культурно–мистецькому центрі Києво–Могилянської академії відкрилася виставка «Людина на всі часи», присвячена 290–річчю філософа та письменника Григорія Сковороди. В експозиції — твори Леоніда Тоцького, Василя Перевальського, Феодосія Гуменюка, Василя Забашти, Валерія Франчука. А в числі організаторів, окрім самої НаУКМА, Інституту літератури та Національної академії образотворчого мистецтва, є й громадська організація, створена для підготовки аж 300–річного ювілею філософа, — «Великий проект «Григорій Сковорода–300».