Поразка на відкриття

13.01.2012

П’яте коло чемпіонату Професіональної хокейної ліги України почалося з поєдинку головних претендентів на золоті медалі. Попередні чотири зустрічі «Донбасу» й «Сокола» завершилися трьома перемогами киян і лише однією — чинного чемпіона країни. Утім в останніх турах донеччани скорочували відставання від нинішнього лідера в турнірній таблиці, тож позавчорашній двобій був, як прийнято казати, «за шість очок».

Цього разу суперники зіграли на новій невеликій ковзанці «Алмаз», відкритій у Донецьку наприкінці грудня. На трибуни, розраховані на 450 глядачів, набилося, згідно з протоколом, 687 осіб.

У першій половині матчу господарі володіли беззаперечною перевагою, і, здавалося, нарешті виграють у «Сокола» в рідних стінах. Утім досвідчені гості оговталися і спромоглися зрівняти рахунок. Одну з шайб закинув 31–річний російський захисник Рустам Бахріддінов, який лише тиждень тому перейшов до «Сокола» з «Донбасу».

Основний час закінчився нічиєю – 2:2. А вже на першій хвилині овертайму кияни схилили шальки терезів на свій бік. Вирішальний гол найкращого бомбардира чемпіонату Костянтина Касянчука вийшов красивим — нападник, котрий торік грав у російській КХЛ, самотужки здолав захист «Донбасу» і влучив у дальню «дев’ятку» воріт колишнього одноклубника Євгена Напненка.

Донеччани разом із тренером Олегом Микульчиком висловили обурення тим, що арбітри не зафіксували порушення правил із боку «Сокола» в епізоді, що передував голу. Хтось із киян, втративши шолом, продовжував боротьбу з суперниками, хоча за правилами мав негайно залишити майданчик. Утім арбітри Максим Урда й Андрій Севрук взяття воріт не скасували. Тож лідер здобув четверту перемогу над «Донбасом» і відірвався в турнірній таблиці на сім очок.

Того ж дня «Компаньйон» Олександра Сеуканда виграв дев’ятий (!) матч поспіль, позбавивши у Харкові місцевих «Акул» навіть примарних шансів на потрапляння до «плей–оф».

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Харківські акули» — «Компаньйон» — 2:6, «Донбас» — «Сокіл» — 2:3 ОТ (1:0, 1:1, 0:1, 0:1; Страхов, 6 (більш.); Бондарєв, 32 — Бахріддінов, 34 (більш.); Рябенко, 48; Касянчук, 61).

Турнірне становище після 29 матчів: «Сокіл» — 77, «Донбас» — 70, «Беркут» — 61, «Компаньйон» — 48, «Акули» — 35, «Леви» — 33, «Білий барс» — 16, «Гайдамаки» — 8.