Троє в човні замість одного товстуна

27.12.2011

Упродовж останніх 20 років ожиріння серед американців прогресувало такими стрімкими темпами, що Берегова охорона штату Вашингтон, яка здійснює адміністративний нагляд над морськими пасажирськими поромами на північному заході США, змушена була з 1 грудня обмежити максимально допустиму кількість пасажирів цих поромів.

За даними американського Центру контролю та запобігання хвороб, нині від ожиріння та надмірної ваги потерпає третина дорослих мешканців країни. Виходячи з цих даних, Берегова охорона в Сіетлі підвищила середню розрахункову вагу одного пасажира зі 160 фунтів (72,6 кг) до 185 фунтів (83,9 кіло). Відтак і обмежено допустиму кількість пасажирів на поромі, щоб плавзасіб не втратив стійкості, коли всі люди на борту перейдуть на один бік — наприклад, подивитися на берегові краєвиди, інші кораблі чи зграю дельфінів.

Тепер середня пасажиромісткість одного порома зменшиться з двох тисяч осіб до 1750, повідомив представник Берегової охорони штату Вашингтон Ерік Янг.

Поромна служба Берегової охорони Вашингтона експлуатує загалом 23 судна, які курсують на десяти маршрутах. Щороку вони перевозять 22 мільйони пасажирів.

Якщо поглянути на Європу, то найбільше осіб з ожирінням мешкають у Великій Британії та на Мальті.