І знову «все буде Донбас»

22.12.2011
І знову «все буде Донбас»

«Соколам» не вдалося дотиснути «Донбас». (Фото з сайту ХК «Донбас».)

Після матчів збірної відновилася першість вітчизняної Професіональної хокейної ліги. Позавчора в рамках чемпіонату країни відбулося в сезоні четверте побачення головних претендентів на золоті медалі. Цього разу багаторічний флагман нашого хокею — «Сокіл» — і чинний чемпіон — «Донбас» — зійшлися на льоду ковзанки «Термінал» у Броварах.

Обидва клуби делегували чимало гравців до збірних України, свого часу багато нинішніх донеччан виступало в Києві, тож великих секретів від суперника ніхто з них не мав.

На боці господарів була статистика. Попередні три очні поєдинки в чемпіонаті виграли «соколи» — двічі 3:1 й одного разу 2:1 за булітами. До того ж підопічні Олександра Годинюка впевнено лідирують, маючи до вівторка лише одну поразку, та й то не в основний час. Утім у протистоянні двох приблизно рівних суперників тривале домінування одного навряд чи можливе. Що й підтвердили позавчора гості. Тим паче в їхніх лавах було помітне підсилення в особі форварда збірної України Андрія Міхнова, котрий чудово себе проявив на недавньому «челенджі» в Румунії.

За поєдинком у «Терміналі» спостерігала найменша, порівняно з попередніми зустрічами двох опонентів, аудиторія — 750 глядачів. Можливо, певна кількість уболівальників не поїхала зі столиці в Бровари й залишилася вдома через трансляцію гри на Першому національному телеканалі. А подивитися було на що.

У доволі рівному протистоянні команди грали в своєрідні «наздоганялки». «Донбас» виривався вперед, а господарі намагалися відігратися.

Вихованець «Сокола», олімпійський чемпіон Олексій Житник уперше за 20 років спостерігав за грою своєї колишньої команди. «Донеччани закинули красиві шайби — такі не беруться», — виправдовував екс–гравець збірної Росії воротаря киян Костянтина Симчука.

Останній гол гостей — на рахунку колишнього форварда «Сокола» Вадима Аверкіна. «Після цієї перемоги в нас з’явилися шанси наздогнати киян у таблиці», — сказав російський легіонер після дебютної шайби за «Донбас».

Як не старалися господарі, але двох голів Костянтина Касянчука виявилося замало для того, аби перевести матч в овертайм. Не допомогла й заміна Симчука на шостого польового гравця на останній хвилині. Підсумок — 2:3.

«Деякі хлопці були втомлені виступами у збірних, але в цілому це не вплинуло на якість гри. Просто суперник вдало використав наші помилки», — резюмував Годинюк. А його білоруський опонент Олег Микульчик заявив, що «Донбасу» відступати було нікуди, адже команда прагне перемогти в регулярній першості.

У другому матчі вівторка перемога «Компаньйона» на столичній ковзанці АТЕК над «Акулами» фактично дозволила йому відчепити харків’ян від боротьби за четверту сходинку, яка дає перепустку до «плей–оф».

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Сокіл» — «Донбас» — 2:3 (0:1, 1:1, 1:1; Касянчук, 37 (більш.), 58 — Анікєєв, 8 (більш.); Страхов, 26; Аверкін, 49), «Компаньйон» — «Харківські акули» — 7:3 (1:1, 4:2, 2:0).

Турнірне становище після 23 матчів: «Сокіл» — 66 (24), «Донбас» — 56, «Беркут» — 47 (22), «Леви» — 32 (22), «Компаньйон» — 31, «Акули» — 26, «Гайдамаки» — 8, «Білий барс» — 7 (22).

* * *

НХЛ. «Нью–Джерсі» — «Рейнджерз» — 1:4 (Федотенко «Р» — 9.19, «0»).