Свій у кухонну дошку

21.12.2011

Покійний король поп–музики Майкл Джексон і після смерті продовжує фінансово допомагати своїм родичам та близьким. Так, минулих вихідних у Лос–Анджелесі відбувся аукціон із продажу особистих речей та меблів із будинку Джексона. На торги виставили понад 540 предметів. Загальна вартість реалізованих лотів склала близько 1,6 мільйона доларів, що втричі перевищило очікувану суму.

Найдорожчим лотом стало дзеркало із написом, зробленим Майклом власноруч: «Train, perfection March, April full out May». Його музикант використовував на репетиціях туру This Is It. Тепер звичайне, здавалося б, дзеркало придбали за 25 750 доларів.

Приліжковий килим, оцінений спершу в 600 доларів, пішов iз молотка за $15 360. Ще б пак — на ньому лежало тіло Джексона, коли медики намагалися повернути його до життя у червні 2009 року. Навіть невеликі тумбочки купили за 5 тисяч, що в десять разів більше, ніж їх стартова ціна. П’ять «штук» віддали і за кухонну дошку, на якій дочка Джексона Періс написала своєю рукою: «Я люблю тата, усмішка нічого не коштує...»

Серед лотів були дві картини, які викликали жваві торги. Акварель Моріса Утрілло забрали за $35 200, а живопис Адельстіна Норманна — за $46 785.

Торги показали, що інтерес фанатів до свого кумира досі не згас. Сайт New Musical Express наводить слова Даррена Жульєна, директора аукціонного будинку Julien’s, який проводив торги: «У Майкла Джексона найкласніші шанувальники у світі. Тепер я розумію, чому він жив для них».

Цікаво, що узголів’я Майклового ліжка було знято з торгів на прохання матері співака Кетрін. Мовляв, і так уже достатньо вторгували.