Кiно наступного року

20.12.2011
Кiно наступного року

Шоумен Михайло Галустян перекваліфікується на Карлсона. (Фото Юрія САПОЖНІКОВА.)

Компанії–дистриб’ютори привідкрили завіси над своїми планами–2012. Висновок після відвідування двох презентацій: кіноманам точно сумувати не доведеться.

Кількома новинками потішить нас вітчизняний виробник: у кінотеатрах чекаємо на «Синевір», жахливчик у тривимірному зображенні від братів Альошечкіних, фільм «Закохані в Київ» режисерів Валерія Бебка та Олега Борщевского та картину «Той–Хто Прошйов Скрізь Вогонь» Михайла Іллєнка.

На наступний рік заявлено і нову частину «Оселі зла» з Мілою Йовович. Чесно кажучи, після перегляду трейлеру склалося враження, що нам запропонують той самий екшн без змісту та сюжету, але... хіба за цим ми ходимо на цей кіносеріал? Ще одна новинка жанру кіножахливчиків — «Інший світ 4: пробудження» з вампірами та вовкулаками. У списку кіноцікавинок також — «Джон Картер», картина з дивною фабулою, де землянин потрапляє на Марс та всіх рятує, «Морський бій» — знятий за мотивами всесвітньо відомої гри. Після перегляду кількох епізодів цієї картини виникла підозра, що знімали її під впливом «Дня Незалежності» з Вілом Смітом у головній ролі.

Росіяни нас інтригують новою версією історії про Карлсона, головну роль у якій виконує Михайло Галустян. Сімейну комедію «Той ще КарлОсон» (бюджет — три з половиною мільйони доларів) про дружбу кумедного чоловічка та семирічного хлопчика зняв Сарік Андреасян, у ролях — Олег Табаков, Нонна Гришаєва, Ігор Вернік, Гоша Куценко... Ще одна новинка російського кіно — збірка короткометражок «Мами». Цікаво, що одну з історій цього альманаху зняв наш Алан Бадоєв. А головні ролі виконують всюдисущі і популярні Дмитро Дюжев, Сергій Безруков, Михайло Порєченков, Світлана Ходченкова, Анастасія Заворотнюк...

Чекаємо сюрпризів від Джекі Чана, який планує свої «Обладунки Бога–3» на наступний рік, у 2012–му за його участю вийде також «Шаолінь». Двома фільмами у прокатi потішить своїх шанувальників і Брюс Вілліс («Петля часу» та «Клин клином»), в яких, як завжди, зіграє мегакрутих хлопців, якi рятують світ.

Детективний трилер «Дівчина з тату Дракона» від Девіда Фінчера вже називають одним iз найочікуваніших фільмів наступного року. Чекати, в принципі, не так уже й багато, — до 5 січня. З категорiї серйозного кіно — «Бойовий кінь» Стівена Спілберга.

Звичайно, інтригує «Коріолан», новий фільм iз Джерардом Батлером (цар Леонід iз «300 спартанців»). За стилістикою картина буде схожа на «Ромео і Джульєтту», де текст Шекспіра не змінюється, але всі події відбуваються в наш час. Ще одну класичну тему розкриває фільм «Ворон», у якому описують останні дні життя Едгара Алана По. Картина розслідує вбивства, дуже схожі на сцени з творів самого письменника. До цієї когорти можна було б віднести і «Клятву» з Ченінгом Татумом, але вона більше нагадує звичайну романтичну комедію. Так само як і фільм «Людина–павук» — нова історія виглядає такою собі молодіжною комедією зі спец–ефектами. Цікаво, на що перетворився «Американський пиріг», нова частина якого не за горами? Подивимося, хоча нам уже пообіцяли — мама Стіфлера буде!

Для дітей теж купа приємних новин. На вас чекають «Мадагаскар–3», де улюблені персонажі стають цирковими артистами. Безумовно, порадує прихильників пластилінової анімації фільм «Пірати» від творців «Воліса та Громіта». «Дісней» покаже «Красуню та Чудовисько», реставровану в новому стереоформаті. Також студія презентує свою останню роботу «Відважна» — фільм про дівчинку, яка хоче стати лицарем. А для зовсім маленьких покажуть «Аеротачки в 3D» та «Братву з джунглів».

І це далеко не повний список усього, що нам приготували в наступному році кіномитці. Адже презентації фільмів–2012 проводили тiльки дві дистриб’юторські компанії, що працюють на українському кінопрокатному ринку — B&H та Top Film Distribution.