У нас ще одне Євро!

20.12.2011

Україна отримала право на проведення ще одного чемпіонату Європи — з баскетболу, 2015 року серед чоловіків. Про це оголосили позавчора ввечері на урочистому зібранні в Мюнхені.

Наша держава залишилася єдиним кандидатом у досить дивному тендері після відкликання спільної заявки Німеччини, Італії, Хорватії та Франції, які, на відміну від України, «не виконали фінансові вимоги ФІБА». Причини такого рішення єврофедерації дехто вбачає у дружніх зв’язках із її керівництвом президента ФБУ Олександра Волкова, відомого в минулому баскетболіста, а зараз — народного депутата від Партії регіонів.

«Сталося саме те, заради чого ти працював багато місяців і років. Я вдячний усій команді, яка готувала цю заявку, й усім, хто підтримав нас, — каже Волков. — Зараз ми візьмемо невеличку паузу, але вже із січня почнемо цілодобову роботу заради забезпечення найкращого Євробаскету в історії».

Матчі першого етапу ЧЄ–2015 планується провести у Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Києві, а другого й фінального — у Києві, Львові та Одесі. Для Євробаскету Україна ще має побудувати принаймні одну велику арену місткістю близько 15 тисяч глядачів та рекон­струювати наявні.

Подробиці — в «УМ» завтра.