Змагання із закидання

16.12.2011

Перед стартом турніру молодіжних збірних другого дивізіону в Донецьку основними претендентами на підвищення в класі вважали команди України й Угорщини. На льоду Палацу спорту «Дружба» конкуренти зійшлися вже в другий ігровий день. Гра виправдала сподівання чотирьох тисяч глядачів і принесла перемогу нашим хлопцям.

Українці й угорці дещо несподівано недорахувалися очок уже в першому турі, вигравши в порівняно слабших команд лише по булітах, тож позавчорашнє очне суперництво перетворювалося на дуель у стилі «пан або пропав». Команди шукали щастя в атаці, частенько забуваючи про захист, тож влаштували справжнє свято із 13 закинутими шайбами. Такі матчі подобаються вболівальникам, а не тренерам. І Олександр Годинюк, і його візаві, канадець Ерік Терстон, який очолює молодих мадярів, не один раз хапалися за голову від подій на майданчику. У підсумку «голеві перегони» завершилися успіхом господарів.

Молоді угорці вели – 2:1, 4:3, 5:4. Але два голи найкращого гравця матчу, 17–річного «сокола» Віктора Захарова, й один — Владислава Куцевича з російського «Ак барса» в середині третього періоду визначили перевагу на користь «синьо–жовтих». Гості все ж устигли відіграти одну шайбу й на останні півтори хвилини матчу поміняли воротаря на шостого польового гравця, але українці відстояли важливу перемогу — 7:6.

Учора ввечері в третьому турі підопічним Годинюка протистояв несподіваний лідер змагань — збірна Іспанії. У середу піренейці здійснили, здавалося б, неймовірне: програючи команді Республіки Корея по 0:3, вирвали перемогу 4:3 ще в основний час. Причому вирішальну шайбу закинули за секунду (!) до фінальної сирени. Ймовірно, що вчорашній двобій мав вирішальне значення для визначення переможця всього турніру, адже у вихідні на наших очікують цілком «прохідні» збірні Голландії та Литви.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу серед молоді (U–20). Дивізіон ІІ. Група А (Донецьк). 2–й тур. Литва — Голландія — 6:2, Іспанія — Півд. Корея — 4:3, Україна — Угорщина — 7:6 (3:2, 1:3, 3:1; Кобиков, Захаров — 3, Падакін, Савченко, Куцевич).

Турнірне становище: Іспанія — 6, Україна — 5, Литва — 4, Угорщина — 2, Півд. Корея — 1, Голландія — 0.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Наша доросла національна команда вчора стартувала на турнірі серії «Єврочелендж» у Румунії, також матчем із угорцями.

Напередодні збірна на півдоби «зависла» в бориспільському аеропорту, оскільки ніяк не могла вилетіти на Бухарест через туман. Очікування тривало з 14–ї до 23–ї години, а вночі українці мусили ще здійснити п’ятигодинний переїзд автобусом до міста Меркуря–Чук.

Турнір серії «Європейський хокейний виклик» (Меркуря–Чук). Матч 1–го туру. Угорщина — Польща — 1:6.

* * *

Товариський матч (Швейцарія). «Фрібург» — «Беркут» (Київ) — 3:3 (0:1, 1:0, 2:2; Гніденко, Волчек, Катуліс).