НОВИНИ ПЛЮС

15.12.2011

Україна—ЄС

Парафування угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на саміті 19 грудня, ймовірно, не відбудеться. Про це вчора повідомив прес–секретар МЗС Олег Волошин, додавши, що договір про зону вільної торгівлі не може розглядатися окремо від угоди про асоціацію. Водночас міністерство продовжує роботу над угодою і займається підготовкою київського саміту.

Янукович у тумані

Учорашню робочу поїздку Президента Віктора Януковича до Харківської області було скасовано. Як повідомили УНІАН співробітники СБУ, які забезпечують візит, причиною відмови став туман в аеропорту Харкова.

Раніше через туман Янукович скасовував поїздки до Вроцлава та Кіровограда. По суті, це перший Президент, який так часто відмовляється од візитів через побоювання несприятливих погодних умов.

Правила гри

На зустрічі з єврокомісаром iз питань розширення Євросоюзу Штефаном Фюле ув’язнена в СІЗО Юлія Тимошенко заявила, що голосування за закон про вибори народних депутатів було помилкою опозиції. Про це позавчора розповів глава представництва ЄC в Україні Жозе Тейшейра в розмові з послами 27 країн Євросоюзу та представниками української опозиції. Крім того, Тейшейра поінформував, що на питання Фюле про її самопочуття Тимошенко лише посміхнулась і відповіла, що тримається. Стосовно саміту Україна—ЄС 19 грудня, лідерка БЮТ сказала, що єдино правильним рішенням Європейського Союзу має бути парафування угоди про асоціацію з Україною.

Бюджет–2012

Позавчора Голова Верховної Ради Володимир Литвин обговорив із Президентом Віктором Януковичем прийняття державного бюджету на 2012 рік, який зараз проходить опрацювання у Кабінеті Міністрів. «Маючи ще один пленарний тиждень до Нового року, ми повинні покласти під ялинку закон про державний бюджет», — зробив висновок Литвин. Спікер зазначив, що в проекті потрібно переглянути деякі показники, оскільки уряд підготував «надто оптимістичний варіант, запланувавши ріст ВВП у 5%».

Щодо закладеної в бюджет ціни на російський газ, то її зниження чекати вочевидь не доводиться. «Газпром» і «Нафтогаз України» не підпишуть угоду по газу до кінця грудня. «Новорічних подарунків не буде», — заявив днями в Москві голова правління «Газпрому» Олексій Міллер.

Виробництво

Реальне зростання внутрішнього валового продукту України в січні–листопаді становило 105,3%. Про це заявив Прем’єр Микола Азаров, відкриваючи вчора засідання Кабміну.

Справа Іващенка

Колишньому в. о. міністра оборони Валерію Іващенку вчора стало зле під час судового засідання в Печерському райсуді, йому викликали «швидку». Медики вкололи екс–урядовцеві знеболювальне. Було оголошено перерву. Надалі суд продовжив допит свідків у справі, попри заяви про неможливість підсудного брати участь у засіданні.