Жадібна Надя

15.12.2011
Жадібна Надя

Багаті люди зазвичай тому й мають гроші, що економні (наших скоробагатьків це не стосується). Тому податки платити дуже не люблять і всіляко цієї неприємної місії уникають. Не стала винятком із цього правила й німецька топ–модель Надя Ауерманн. Днями суд Берліна засудив її до виплати штрафу в розмірі 90 тисяч євро — за те, що не ділилася з державою своїми заробітками. Як повідомляє «Зюддойче цайтунг», ідеться про період із 1999 по 2002 рік, коли Надя жила в Берліні, але жодної копійки податків із її прибутків до бюджету не надійшло.

За даними суду, який тривав із травня цього року, Ауерманн заборгувала державі 272 тисячі євро. Якщо апеляцію адвокатів на рішення суду не задовольнять, 40–річній супермоделі доведеться сплатити штраф і повернути всі несплачені податки з відсотками.

Сама Надя, яка наприкінці 1990–х була однією з найуспішніших манекенниць світу, запевняє: насправді у вказаний період вона мешкала в Монако, а до Берліна приїздила тільки час від часу. У 1998 році вона придбала віллу в берлінському районі Копенік і затіяла там грандіозний ремонт. Який тривав аж чотири роки, тож упродовж усього цього часу мешкати в будинку вона не могла, стверджує супермодель. До слова, колишнього чоловіка Ауерманн, актора Вольфрама Грандецку, який також проходив у цій справі, суд виправдав.