Пан Коцький – мільйонер

14.12.2011

Два роки тому цей чорний італійський котяра рився у смітниках — а тепер він найбагатший кіт у всьому світі. Статки тварини, що отримала кличку Томмазо, дорівнюють 10 мільйонам євро! Кіт виявився єдиним спадкоємцем 94–річної багатійки, яка віддала Богові душу наприкінці листопада.

Марія Ассунта була вдовою успішного бізнесмена. Її чоловік займався будівництвом і по смерті залишив дружині квартири в Римі та Мілані, землі в Калабрії, рахунки в банках. Дітей у Марії Ассунти та її чоловіка не було. У 2009 році жінка прихистила бродячого кота, знайденого на вулиці. Томмазіно — так називала свого чорного котика синьйора Марія. І саме йому пощастило стати фігурантом заповіту.

Переписати гроші й маєтності на чотирилапого улюбленця виявилося не так і просто. За італійськими законами, тварини не можуть безпосередньо отримувати спадщину. Але вони можуть формально володіти майном, якщо ним буде розпоряджатися опікун.

Аби визначити особу, яка опікуватиметься 10–мільйонним капіталом її кота, стара Ассунта провела своєрідний кастинг. Надійшло більше ста заявок з усіх кінців країни, і зрештою власниця обрала на роль опікунки 48–річну медсестру Стефанію, яка доглядала за Марією Ассунтою до самої її смерті. Тепер ця жінка запевняє журналістів, ніби «поняття не мала, що синьйора була такою багатою».

Раніше найбагатшим котом у світі вважався Блекі, якому його господар у Великій Британії відписав 9 мільйонів фунтів стерлінгів у 1988 році. Тепер пальма першості перейшла до Томмазо.