НОВИНИ ПЛЮС

07.12.2011

Парламент

Учора народний депутат Едуард Зейналов вийшов із фракцiї «Наша Україна — Народна самооборона». Відповідне повідомлення на засіданні ВР оголосив спікер Володимир Литвин. Він також поінформував про створення за підписами 15 депутатів міжфракційного угруповання «Рівні можливості», яке ставить за мету досягнення гендерного балансу в Україні, зокрема шляхом активного залучення жінок до громадсько–політичного життя. Співголовами об’єднання стали Юлія Ковалевська (ПР), Олена Кондратюк (БЮТ) та Ірина Геращенко («НУНС»).

Лавринович їздить на краденому авто?

Народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк звинуватив міністра юстиції Олександра Лавриновича в тому, що той використовує крадений автомобіль Mercedes Benz GL 420. «Службовий автомобіль Лавриновича було викрадено у Штутгарті 28 січня 2010 року та контрабандним шляхом ввезено до України», — заявив Коновалюк на брифінгу у Верховній Раді. За його словами, рішенням Ужгородського суду від 2 листопада 2010 року автомобіль було легалізовано на території України і передано на користь держави.

Газові угоди

Найближчим часом українська сторона підпише з «Газпромом» договір, який передбачатиме створення консорціуму з управління українською ГТС. Про це заявив народний депутат Володимир Ар’єв, посилаючись на власні джерела. «Натомість (в Україні) отримують нову ціну на газ, правда, не кажуть, яку. Ця ціна проіснує до кінця наступного року, після чого знову відбудеться збільшення. Янукович з Азаровим пішли на відвертий злочин», — повідомив Ар’єв на власній сторінці у мережі Facebook.