Азаров у паліндромі

06.12.2011

Візит Миколи Азарова у п’ятницю став для мешканців Львова неприємною несподіванкою. Через приїзд Прем’єра на дорогах утворилися затори. А біля ринку «Шувар» утворився великий натовп людей, яких незрозуміло чого не пускали на тротуар...

«Перше, що я помітив, це два ряди людей у цивільному, які просто не пускали перехожих, — розповів «УМ» депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук. — Трохи далі стояли кілька автобусів iз військовими. Склалося враження, що охороняють невідомо яку постать і невідомо від кого. Поки не проїхав кортеж, на тротуарах утворилася справжня тиснява». Окрім того, депутат розповів, що охоронці намагалися затулити камеру одного з телеоператорів, який знімав проїзд кортежу.

Треба сказати, що Азарову ще пощастило. Біля ринку очікувався ще більший натовп, бо низка політичних і громадських організацій готували акцію протесту. Однак вони не змогли спланувати демонстрацію через те, що протокольна служба приховувала справжній графік Прем’єра. Люди, які зібралися біля ринку, вигукували: «Ганьба!», «Вийдіть до людей, не ховайтесь у машинах!» — але київські гості до них так і не підійшли.

Один із чоловіків вигукував: «вор — Аза — ров» — фразу–паліндром, котра однаково звучить іззаду наперед. Як виявилось, то був російськомовний філолог, який покладав на нинішню владу великі сподівання, але зараз повністю в ній розчарувався.