Не закривай життя в «ящик»

Не закривай життя в «ящик»

Американські вчені з’ясували, що багатогодинний щоденний перегляд телевізійних «мильних опер» значно збільшує ймовірність розвитку депресії у літніх людей. Усього за три години щоденного перегляду серіалів цей ризик підвищується на 13%. Як інформує «Медпортал», участь у дослідженнях медичного центру при Гарвардському університеті в Бостоні взяли 50 тисяч американок, які протягом 10 років відповідали на запитання анкети про спосіб життя та стан здоров’я. Після обробки даних, зібраних під час багаторічного дослідження, науковці виявили багато цікавих фактів. Наприклад, з’ясувалося, що в літніх людей, які не менш ніж півтори години на день гуляють на вулиці або виконують будь–які помірні фізичні вправи (бодай прибирають у квартирі чи роблять зарядку), ризик розвитку депресії зменшується на 20%. А в тих пенсіонерок, які годинами просиджують перед телеекраном, навпаки, збільшуються «шанси» перевести поганий настрій та апатію в категорію хронічних станів.

І ні в чому собі не відмовляйте...

І ні в чому собі не відмовляйте...

Українські ВІЛ–сервісні організації все–таки домоглися збільшення матеріальної допомоги на ВІЛ–позитивних дітей у п’ять разів. Як повідомила голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ–інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань Тетяна Александріна, Міністерство охорони здоров’я передбачило в Державному бюджеті на наступний рік кошти для підвищення цих виплат до 2 040 гривень на рік (170 гривень на місяць). Поки що ж, відповідно до чинного законодавства, ВІЛ–позитивні діти отримують лише 408 гривень на рік (34 гривні на місяць).

Мотор іржавіє без руху

Мотор іржавіє без руху

Показник смертності від хвороб системи кровообігу в Україні — один із найвищих у Європі. Близько 60% від усіх зареєстрованих смертей у нашій державі спричинюють саме «серцеві» проблеми. Воно й не дивно — згідно з офіційною статистикою, понад 22 мільйони, тобто дві третини дорослого населення України, мають серцево–судинні захворювання. І хоч у сьогоднішньому арсеналі медиків є сучасні методи діагностики і якісне обладнання для всебічного дослідження людського «мотору» та стану судин, чимало випадків захворювання виявляють на пізніх стадіях, коли вже неможливо безболісно розв’язати проблему.

Всі статті рубрики