НОВИНИ ПЛЮС

30.11.2011

Справа Тимошенко

Апеляційний суд Києва почне розгляд по суті апеляції Юлії Тимошенко 13 грудня. Про це повідомила вчора державний обвинувач у «газовій справі» Лілія Фролова. За словами представниці прокуратури, перед тим — 1 грудня — відбудеться попередній розгляд апеляції.

Відповідаючи на запитання журналістів, наскільки ймовірна присутність екс–Прем’єра на засіданні з огляду на стан її здоров’я, Фролова сказала: «Це буде визначати суд».

Учора ж адвокат Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна не зможе взяти участі у попередньому розгляді апеляції, бо в «в неї паморочиться в голові, йде кров iз носа, німіє ліва рука».

Рейтинги

Рейтинги Партії регіонів та БЮТ за останні півроку майже не змінилися. Про це свідчать дані соціологічного дослідження. Так, у листопаді за Партію регіонів готові віддати голоси 23,8% виборців, за БЮТ — 19,3% (від тих, хто збирається прийти на вибори). У червні ці показники становили 24,8 та 20,1 % відповідно.

Статистично значущі зміни відбулися для Компартії — за півроку її підтримка зросла з 7,3% до 9,6%, партії «УДАР» Віталія Кличка — зростання з 5,7% до 8,4%, а також для «Сильної України» — падіння з 7,9% до 6,1%. Опитування проводили 4—15 листопада.

Бюджет–2012

Ухвалення в парламенті законопроекту про державний бюджет на 2012 рік у другому читанні і в цілому очікується наприкінці грудня. Про це в коментарі УНІАН повідомила перший заступник голови адміністрації Президента Ірина Акімова.

Саміт Україна—ЄС

У Міністерстві закордонних справ розраховують, що саміт Україна—ЄС 19 грудня відбудеться на найвищому політичному рівні. Про це вчора на брифінгу сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин. Він назвав «очевидним», що саміт без глави держави неможливий, і МЗС працює над підготовкою заходу.

Візити

30 листопада — 1 грудня Україну з офіційним візитом відвідає голова Ради федерації Федеральних зборів Росії Валентина Матвієнко. Уродженка Черкащини зустрінеться з Президентом, Головою ВР, Прем’єром, представниками інтелігенції, побуває з Литвином на Житомирщині.