Порятунок під кутом 40

30.11.2011

Знаменитий британський співак Джордж Майкл серйозно захворів. Тиждень тому 48–річну поп–зірку госпіталізували у Відні, де Георгіос Панайоту (таке справжнє ім’я музиканта) мав дати концерт. Через складну пневмонію Джорджу довелося скасувати 14 наступних концертів у Британії. Увечері в неділю стан хворого погіршився.

Як повідомляє газета «Сан», співака лікують за допомогою спеціального ліжка вартістю 150 тисяч доларів. Цей прилад базується на «кінетичній терапії» та призначений для подолання дихальної недостатності в людей, котрі не можуть рухатися.

Джорджа прив’язали до ложа, яке постійно нахиляється з боку в бік на 40 градусів, аби зменшити тиск на легені. «Якщо легені не функціонують нормально, серце має працювати інтенсивніше, щоб рухати кров по всьому організму, а це ускладнює можливість виживання. А таке ліжко змушують органи дихання функціонувати якомога простіше», — розповів лікар.

За деякими даними, поза–вчора стан співака був близьким до критичного. У Майкла розвинулося смертельно небезпечне ускладнення, що заважає кисню потрапляти у кров – трубила жовта преса. Мовляв, хворі, які виживають після подібних ускладнень, можуть втрачати пам’ять або страждати від інших психічних проблем через нестачу кисню в мозку.

За іншими відомостями, стан поп–зірки поліпшився. 38–річний друг Джорджа Майкла сказав, що співак тримається бадьоро й перебуває в доброму гуморі.