Зловив, але не втримав

25.11.2011

Тільки якщо аж троє людей розведуть руки в сторони і стануть поруч, то таким чином вони зможуть приблизно продемонструвати розміри рибини, виловленої американцем Карлосом Рафаелем. Власник риболовецького судна з Нью–Бедфорда, штат Массачусетс, прославився на все місто, коли сфотографувався поруч зі своїм уловом — гігантським тунцем вагою 400 кг. А вже невдовзі Рафаель став відомий на весь світ і потрапив до «курйозних» рубрик... Адже трофей у нього конфіскували.

Рішення про вилучення величезної здобичі ухвалили представники федерального управління рибальства США. Як повідомляє агенція AFP, чиновники пояснили, що Рафаель виловив тунця з порушенням чинних правил. Таку рибу треба було добувати за допомогою вудки або гарпуна. Натомість рибалка та його помічники користувалися сіттю, а це заборонено.

Карлос Рафаель заявив: він має ліцензію на вилов тунця і ніколи не чув про те, що таку рибу не можна ловити сіттю. «Ми зробили все як належить і не намагалися приховати факт лову», — підкреслив рибалка. Рафаель каже, що здоровенний тунець потрапив у сіть «ненавмисно», адже метою риболовлі були придонні мешканці Західної Атлантики.

Тепер 400–кілограмового тунця продадуть, а виручені гроші передадуть фонду Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США. Туди зазвичай спрямовують кошти, отримані після сплати браконьєрських штрафів або продажу конфіскованого улову.