Чорнобильський синдром

24.11.2011
Чорнобильський синдром

Незважаючи на власні проблеми, подружжя Майкла Дугласа й Кетрін Зети–Джонс завжди відгукується на чужу біду. Зокрема, голлівудська пара допомагає постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС. Рід Дугласів походить з українських євреїв, тож Майклові ця тема не чужа. Як і тема безпеки «мирного атому» — на початку кар’єри Дуглас замислив і спродюсував, а також зіграв головну роль у фільмі про аварійну ситуацію на АЕС (щоправда, американській) «Китайський синдром».

Тож участь Дугласів у благодійному вечорі фонду «Діти Чорнобиля», присвяченому 25–річчю Чорнобильської трагедії, була очікуваною. Прийшов разом із дітьми й 94–річний ветеран Голлівуду Кірк Дуглас. На свій вік, та ще й з урахуванням тяжкого інсульту, перенесеного 16 років тому, легендарний «Спартак» виглядає неабияким живчиком. За активну громадську діяльність фонд присудив йому нагороду, яку батькові урочисто вручив Майкл.

Фонд «Діти Чорнобиля» влаштовує такі прийоми у Нью–Йорку щороку. Благодійники вже переправили 2783 дітей із забруднених радіацією регіонів на відпочинок до Ізраїлю та зібрали на допомогу «чорнобильцям» багато мільйонів доларів.

Нагадаємо, на початку року 67–рiчний Майкл Дуглас заявив, що йому вдалося побороти рак горла. І зізнався: без підтримки коханої дружини навряд чи впорався б із хворобою.

Сама Зета Джонс після одужання чоловіка теж розквітла і, судячи з усього, повністю вилікувалася від неврозу, на який страждала торік. Зараз 42–рiчна актриса знімається у фільмі «Зруйноване місто» — про колишнього поліцейського, який працює приватним детективом і розслідує справу про вбивство коханця дружини мера.