«Мануельна» ерудиція

23.11.2011
«Мануельна» ерудиція

Є такий жарт: «було в батька троє синів; двоє розумних, а третій — футболіст». Але воротар мюнхенської «Баварії» і збірної Німеччини Мануель Нойєр засвідчив, що й відомі футболісти бувають інтелектуалами. 25–річний спортсмен виграв 500 тис. євро в німецькому аналогу телевікторини «Перший мільйон».

Нойєр став героєм спеціального випуску телегри на каналі RTL, в якому взяли участь німецькі знаменитості (крім Нойєра — співачка Майте Келлі, актриса Габі Кестер і комік Міхаель Міттермайєр). Голкіпер «Баварії» виявився розумнішим і загріб більше грошей, ніж решта учасників передачі, разом узяті.

Як пише сайт Der Westen, Нойєр продемонстрував свої пізнання в географії, ботаніці, загальну ерудицію та просто везучість. Передостаннє запитання — на півмільйона євро — звучало так: «які дерева займають півтора відсотка загальної площі лісів у Німеччині?» Нойєр навмання обрав варіант «ялиця» і мав рацію.

За останнє питання Манеуель, у разі правильної відповіді, міг отримати мільйон: «який найстаріший предмет, зі збережених до наших днів, створив житель Нюрнберга Мартін Бехайм?» Як варіанти пропонувалися «циркуль», «логарифмічна лінійка» , «глобус» і «компас». Нойєр вирішив не ризикувати, оскільки правильної відповіді («глобус») він не знав, а в разі помилки втратив би майже всю зароблену суму

Футболіст заявив, що пожертвує всі півмільйона на благодійність.