Особливості домашньої кухні

23.11.2011
Особливості домашньої кухні

Бразильська «зірка» футзального «Урагану» — стокілограмовий Сержао (праворуч). (Фото з сайту ФК «Ураган».)

Якщо у футбольній Лізі чемпіонів ще тривають групові турніри, то в її футзальному аналогу — Кубка УЄФА — вже відоме вузьке коло щасливчиків, які у квітні позмагаються за головний трофей. У «фіналі чотирьох» зіграють португальський «Спортинг», іспанська «Барселона», російське «Динамо» з Москви та італійська «Марка» — переможці чотирьох квартетів елітного раунду. Одним із цієї передостанньої стадії був і чемпіон України — івано–франківський «Ураган». У боротьбі з чинним володарем Кубка УЄФА — «Монтесільвано», а також із найсильнішими командами Італії та Словаччини — «Маркою» та «Слов–матіком» — прикарпатці посіли третє місце в групі D.

Швидкоплинні групові турніри еліт–раунду минулого тижня пройшли в Москві, Лісабоні, Падуї та Барселоні. В усіх квартетах перемогу відсвяткували господарі. І хоча в італійській Падуї не базується жоден із топ–клубів, проте табір «Марки» із міста Тревізо розташований лише за 60 км від місця проведення матчів у квартеті D, де, власне, і гостював український чемпіон.

Попри травми трьох лідерів – Євгена Валенка та бразильців Ділву й Жаде, наставник «Урагану» Сергій Гупаленко напередодні відповідальних стартів обіцяв, що його хлопці прагнутимуть досягти неможливого, тобто виграти свою «пульку». І вже в першому турі франківці продемонстрували сенсаційний результат, зігравши внічию — 1:1 — із найсильнішою клубною командою Європи за підсумками минулого сезону — італійським «Монтесільвано». Цей клуб, представляє однойменне курортне містечко і змагається в нинішньому турнірі саме на правах чинного переможця Кубка УЄФА. «Могли й виграти, якби на останніх секундах забили десятиметровий», — розповів у коментарі «УМ» пан Гупаленко.

За словами головного тренера іванофранківців, його підопічні непогано виглядали й у грі з італійським чемпіоном, «Маркою». Щоправда, «неєвропейське» суддівство, на яке нарікнув наставник, та низька реалізація моментів призвели до поразки. Ця невдача позбавила «Ураган» шансів на перемогу в групі, оскільки клуб із Тревізо виграв обидві стартові зустрічі.

Для поїздки на «фінал чотирьох» «Марці» у завершальному матчі еліт–раунду достатньо було не програти своїм співвітчизникам із «Монтесільвано». Що, власне, вони й зробили. А перемога над словацьким «Слов–матіком» принесла Сергію Гупаленку моральну втіху та задоволення від гри молодих виконавців — Петра Шотурми та Тараса Королишина.

 

ТАБЛО

Кубок УЄФА. Елітний раунд (Падуя). Група D. 1–й тур. «Монтесільвано» (Італія) — «Ураган» (Україна) — 1:1 (Кальдероллі, 32 — Шотурма, 28), «Марка» (Італія) — «Слов–матік» (Словаччина) — 3:1.

2–й тур. «Марка» — «Ураган» — 4:2 (Пінто, 6, 16; Фабіано, 10; Чілаверт, 38 — Сімка, 11; Сержао, 18), «Слов–матік» — «Монтесільвано» — 1:2

3–й тур. «Ураган» — «Слов–матік» — 4:3 (Сімка, 13, 33; Шотурма, 17; Кордоба, 25 — Рейжек, 5; Бартошек, 31; Слама, 34), «Монтесільвано» — «Марка» — 2:2.

Підсумкове становище: «Марка» — 7, «Монтесільвано» — 5, «Ураган» — 4, «Слов–матік» — 0.