Театр і музика. Красиве і корисне

22.11.2011

Відомий актор, режисер та продюсер Олег Меньшиков вирішив спробувати себе в новому амплуа — персонального керівника свого «Оркестру мрії». Про симпатії до духової музики артист говорив неодноразово і ось нарешті від слів перейшов до справи, згуртувавши 25 музикантів в «Оркестр мрії». Своєму оркестру Меньшиков надав таку свободу, яку... тільки може дозволити його режисерська концепція: музиканти не сидять в оркестровій ямі, вони не лише грають, а й співають, танцюють, імпровізують, словом, забезпечують достойну компанію актору на сцені.

Драматургічну основу для цієї незвичної вистави написав директор «Театрального товариства 814» Олексій Кабешев. Усі «глави» спектаклю розповідають про життя самого Меньшикова, кожну з них він завершує віршами Давида Самойлова. До музичних номерів (у виставі звучатиме музика Модеста Мусоргського, Моріса Равеля, Ніно Рота, Рея Чарльза...), що ілюструють спогади Олега Меньшикова, актор підібрав асоціативні підводки.

Соліста Меньшикова у цьому спектаклі буде, звісно ж, багато. При цьому не можна сказати, що самі музиканти перебувають у тіні великого актора. Вони — активні учасники дійства: влаштовують жартівливі дуелі на барабанних паличках, «грають» зливу за допомогою пальців і долонь, б’ють чечітку (хореограф–постановник — Єгор Дружинін) і одночасно грають на губній гармошці.

Уривки з «Оркестру мрії» Олег Меньшиков показав цієї весни на фестивалі «Черешневий ліс». Першими ж глядачами повноцінної прем’єри стануть саме кияни.

Квитки на «Оркестр мрії» коштують від 350 до 3350 грн.