ЦИТАТИ ТИЖНЯ

18.11.2011

Костянтин Грищенко,
міністр закордонних справ
— про закиди, що його охороняють десять осіб:

— Їх не може бути десять, тому що їх просто набагато менше. Міністр закордонних справ не визначає, хто його охороняє. Це згідно закону. Закони приймали депутати. Ви знаєте, мені охорона не потрібна. Мені нема чого, як–то кажуть, тут в середині країни. Але в Швеції був випадок, коли міністра закордонних справ, жінку, в магазині… Після чого в самій демократичній країні Європи міністру закордонних справ призначили охорону.

(ICTV)

 

Тарас Чорновіл,
нардеп від «Регіонів», який перейшов до групи «Реформи заради майбутнього»
— про своє становище в політиці:

— Я теж маю зобов’язання, які носять моральний характер. Для мене тут є речі, за які я не можу проголосувати принципово, але там, де я не бачу якоїсь крайньої критичності, то давайте не забувати, я все–таки представник «преступного большинства», а не опозиції.

(«Главком»)

 

Юрій Кармазін,
нардеп від «НУНС»
— про ставлення до мешканців ключового регіону під час розгляду законопроекту:

— Так що «спасибо жителям Донбасса». Запитаєте, за що? За Мішу, Вітю, Сашу, «за жизнь улучшившуюся нашу. За поголовную депрессию и политическую репрессию». Так от, шановні, це я зараз для вас спеціально сказав, за що ж я дякую. Якщо не проголосуєте зараз за поправки 212, 213, і вас всі будуть дякувати. Дякую.

(Rada.gov.ua)

 

Ігор Гринів,
нардеп від БЮТ, член партії «Реформи і порядок»
— про формат походу його партії на наступні вибори:

— ПРП буде йти по списку «Батьківщини». Хто як позапартійний, а хто як член «Батьківщини» – неважливо. Не треба ностальгувати. Ніхто не може зупинити ідею, час якої настав, але дуже сумно дивитися, як помирає ідея, час якої пройшов. В сьогоднішніх умовах ключовим є не формування нових ідей і нових партій, а об’єднання опозиції задля зупинення окупації України. У ПРП є достатньо свідомості і досвіду, щоб не бавитись у те, що ми круті, і крутіші від нас тільки яйця.

(«Главком»)

 

Віктор Небоженко,
політолог
— про те, чому Президент Янукович не полетів на зустріч у Польщу:

— Дарма сміється наша преса зі страху Януковича перед туманом... Річ у тім, що точно такий же літак із Варшави намагався з польською елітою приземлитися в Смоленську, і все закінчилося страшною катастрофою. Янукович, як на мене, боявся туману, як того, що може призвести до катастрофи, і країна втратить лідера і нам доведеться йти на вибори. Тобто він нас жалів.

(«Український тиждень»)