НОВИНИ ПЛЮС

18.11.2011

Справа Тимошенко

Апеляційну скаргу Юлії Тимошенко розглядатимуть судді, які лише півроку працюють в Апеляційному суді міста Києва. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на свої джерела. За даними «УМ», апеляцію екс–Прем’єрки, засудженої до семи років ув’язнення, розглядатиме колегія суддів у складі Ірини Горб (доповідач), Людмили Осипової (головуюча) та Оксани Павленко. Всі вони були переведені до АСК лише навесні цього року, і всі раніше працювали в Шевченківському районному суді Києва, який «має репутацію суду, що активно співпрацює з нинішньою владою».

Відділ кадрів

Головою парламентського Комітету з питань науки та освіти обрано кума Дмитра Табачника, «регіонала» Максима Луцького. За відповідну постанову проголосувало 248 депутатів. Обговорюючи проект постанови, депутатка від «НУНС» Леся Оробець заявила, що «ця людина неодноразово фальсифікувала рішення комітету». Луцький змінив на посаді покійного БЮТівця Володимира Полохала.

Виборче законодавство

У законопроекті про вибори народних депутатів залишилося три неузгоджені питання: співвідношення депутатів, обраних за мажоритарною та пропорційною системами виборів; участь блоків у виборах; поріг виборчого бар’єру. «Закон про вибори опрацьований і готовий до підписання за винятком трьох політичних питань, які має вирішити політичне керівництво фракцій Верховної Ради», — заявив учора представник Президента у ВР Юрій Мірошниченко.

У проекті, зареєстрованому групою нардепів на чолі з «регіоналом» Олександром Єфремовим, депкорпус планується формувати наполовину з мажоритарників, наполовину — зі списків; бар’єр — на рівні 5%. Голова фракції «Регіонів» припускав, що голосування могло відбутися вчора надвечір.