Інвестиція у список

18.11.2011

Блок Юлії Тимошенко відомий умінням прихищати різноманітних перебіжчиків. Свого часу до БЮТ із меркантильних міркувань приєдналося багато «кучмістів» на кшталт Богдана Губського, пізніше вони в статусі «тушок» уклякли перед Януковичем. Днями про намір увійти у список Тимошенко на виборах заявив народний депутат від «НУНС» Олександр Третьяков. «Я допомагав БЮТ фінансово... Я більше схильний до того, що допомагатиму, буду йти й обиратися від БЮТ», — сказав Третьяков в інтерв’ю ТВі.

У 2005 році він, перший помічник Президента Віктора Ющенка, був політичним ворогом Юлії Тимошенко. Вона називала Третьякова в числі «любих друзів» і «групи в полосатих купальниках». Протягом останніх років Тимошенко отримувала підтримку не тільки від Третьякова, а й решти «любих друзів» — Петра Порошенка, Давида Жванії, Миколи Мартиненка. «Просто це мій громадянський обов’язок — допомогти БЮТ у цей такий час, який є зараз», — каже тепер Третьяков.

Нагадаємо, конфлікт Тимошенко та «любих друзів» призвів до розколу «помаранчевого» табору, дискредитації Ющенка та його партії, тривалих міжусобиць. Тепер минулі образи забуто задля нових цілей і збереження місця під сонцем. З іншого боку, Третьяков лишається з опозицією і не йде до всевладної Партії регіонів.

Олександр Третьяков висловив переконання, що якщо Тимошенко залишатиметься у в’язниці на час виборів, це не вплине на електоральний здобуток БЮТ. «Тому що за лозунг Блоку «Юлі — волю!» люди голосуватимуть, бо це правильно. Те, що відбувається з Тимошенко та Луценком, — це розправа», — вважає Третьяков.

Крім того, депутат–бізнесмен зізнався, що фінансував іще кілька опозиційних сил, зокрема Анатолія Гриценка та ЮріяЛуценка. Щодо Гриценка, то, за даними «УМ», Третьяков фінансував установлення білбордів із гаслом «Ми вас не зрадили». Луценко ж отримав підтримку у судових справах.